Bajnokok Ligája: A Bayern München nyerte a döntőt

Egy erőtől és lendülettől duzzadó döntőn a Bayern München győzött a Borussia Dortmund ellen, így megnyerte a Bajnokok Ligája döntőjét. Klasszikus, nagyszerű meccs volt.

A Dortmund az első negyedórát erősebben kezdte, mint bajor ellenfele, és könnyen vezetést is szerezhettek volna, ha Neuer nem véd zseniálisan. A másik oldalon Robben veszélyeztetett, de helyzetei kimaradtak.

_67808532_bayerncelebrateafpA második félidőt így null-nullról kezdték a csapatok, de a Bayern ezúttal már magához ragadta a kezdeményezést. A 60. percben Ribéry passza után Robben ismét közel került a kapuhoz, kicsit kisodródott, de valahogy még középre kanyarította a labdát, amit végül Mandzukic ért el, és közelről a kapuba ügyeskedte. Ezzel vezetést szereztek a bajorok, de nem sokáig örülhettek: Dante a labda helyett Reust rúgta telibe, és pechére a tizenhatoson belül. Rizolli játékvezető nem habozott, befújta a tizenegyest. Gündogan állt a labda mögé, és Neuert becsapva, megszerezte az egyenlítő gólt a Dortmundnak.

A Bayern viszont nem esett kétségbe, és komoly támadásokat vezetett: Subotic a gólvonalról tisztázott, Weidenfeller pedig védte Alaba és Schweinsteiger remek lövését is. A meccs vége felé egyértelmű volt a bajorok fölénye, és  úgy nézett ki, hosszabbítás lesz, amikor Robben a 89. percben véget vetett minden dortmundi álomnak: Ribéry sarokkal játszotta meg a hollandot, aki csodás mozdulattal húzta el a labdát egy blokkoló láb előtt, majd finom mozdulattal, az ellentétes irányba mozgó Weidenfeller mellett a kapuba gurított.

A hátralévő, kevés idő már nem volt elég a Dortmundnak, hogy összeszedje magát, így a Bayern lett a bajnok. Edzőjük, Jupp Heynckes, a negyedik olyan edző, aki két különböző csapattal nyerte meg a legrangosabb európai sorozatot.

A sors különös fintora, hogy a remek edzőt jövőre Guardiola váltja, az utolsó pillanatban hőssé váló Robben pedig valószínűleg szintén távozni fog a német elit-alakulattól.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*