Az ünnepet beárnyékolta a gyász

Nagy sikerrel nyitott a Legendák nyomában 2014-2015-ös évad első előadása a József Attila Színházban. Az ünnepet azonban beárnyékolta a gyász.

Sztankay István emlékének szentelték a József Attila Színház és az Újnyugat Irodalmi Kör közös sorozatának első produkcióját, a “Legendák nyomában, Márai újratöltve” című előadást. Ujréti László, a József Attila Színház örökös tagja a műsor elején egy perces néma gyásszal emlékezett a tegnap elhunyt Sztankay Istvánra, a színházművészet kiemelkedő alakjára, a József Attila Színház örökös tagjára.

A Legendák nyomában, Márai újratöltve című produkció ezúttal is irodalmi kvízzel kezdődött, melynek kérdéseit maga a műsor rendezője és a Nyugat Plusz folyóirat főszerkesztője, Szabó Zoltán Attila tette fel a közönségnek. Ezután lépett színpadra Ujréti László, aki hatalmas átéléssel elevenítette fel Márai Sándor írásait, valamint Dóka Attila, aki zenei kísérettel árnyalta a Márai-féle világot, illetve előadott egy Márai-megzenésítést is.

Az előadás végén Nemcsák Károly a József Attila Színház igazgatója köszöntötte Ujréti Lászlót, mint a József Attila Színház örökös tagját, egy üveg finom borral.

Fotó: Juhász Melinda