Az új BMW 5-ös limuzin

A BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációja egy lélegzetelállítóan sportos, ellenállhatatlanul elegáns és magával ragadóan stílusos felső-középkategóriájú limuzinként érkezik meg az utakra. A világszerte 2017 februárjában debütáló új modell még dinamikusabb menetteljesítménnyel, a vezetést támogató rendszerek páratlanul széleskörű palettájával, minden korábbinál átfogóbb járműkapcsolati rendszert kínáló intelligens hálózattal és egy vadonatúj, innovatív operációs rendszerrel biztosítja be kategóriaelső pozícióját az üzleti járművek szegmensében. Az új BMW 5-ös limuzinban mindeközben minden adottság és tulajdonság megvan ahhoz, hogy tovább folytassa elődjei kimagasló autóipari sikertörténetét; az 5-ös BMW első hat modellgenerációjából összesen több mint 7,6 millió példány talált gazdára világszerte.

p90237243-the-new-bmw-5-series-sedan-m-sport-10-2016-2249px

„A BMW 5-ös sorozat hetedik modellgenerációja a járműtechnológiai innovációkban bővelkedő jövő felé vezető utat mutatja meg nekünk, ahogyan azt Strategy NUMBER ONE > NEXT vállalati stratégiánkban is előrevetítettük. Meggyőződéssel valljuk, hogy a piacvezető járműtechnológiai szaktudás, az érzelmekben gazdag termékpaletta és a digitalizáció egyaránt a hosszú távú üzleti siker záloga. Felsőkategóriájú modellpalettáink módszeres bővítésével eközben egyre több ügyfelünk igényét elégítjük ki. Kétségem sincs afelől, hogy bemutatkozásakor az új BMW 5-ös sorozat abszolút járműtechnológiai mércét állít fel az autóiparban, amellyel még tovább fokozza a vezetés élménye iránti szenvedélyt. Az új 5-ös BMW-vel az üzleti limuzinok elsőszámú szimbólumát kínáljuk fel ügyfeleinknek” – fogalmazott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

Felejthetetlen vezetési élmény és lélegzetelállító alaktényező

A BMW EfficientLightweight stratégia könnyűszerkezetes járműépítési alapelveinek szigorú alkalmazásával, valamint az alumíniumból és nagyszilárdságú acélból készült elemek módszeres integrálásával az új BMW 5-ös limuzin saját tömege mintegy 100 kilogrammal csökkent a megegyező motorváltozatú, hajtásláncú és felszereltségű elődmodelljéhez képest. A vadonatúj fejlesztésű alváz, az alacsony súlypont, a BMW modelljeire jellemző kivételesen tökéletes súlyelosztás és a példaértékű torziós merevséget garantáló könnyűszerkezetes járműstruktúra egysége a BMW 5-ös sorozattól megszokott módon, lenyűgözően agilis és káprázatosan dinamikus vezetési élménnyel, s mindemellett hosszú távú menetkomforttal ajándékozza meg a bajor gyártó ügyfelét. A világ elsőszámú üzleti limuzinjának széleskörű hajtáslánc-változatai a hetedik modellgeneráció bemutatkozásával az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) opciójával bővülnek, amely a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is társítható, újabb járműtechnológiai innovációval garantálva, hogy a vezetés maximális élménye szerint megtervezett 5-ös BMW ismét kategóriája élén érkezzen meg a piacra. Az új, 4 935 milliméter hosszú BMW 5-ös limuzin légellenállási alaktényezője (Cd = 0,22 a leghatékonyabb modellváltozat esetében) ugyancsak új mércét állít fel a felső-középkategóriájú járművek szegmensében.