Az Opel Magyarország 130 számítógépet adományozott vidéki iskoláknak

Ünnepség az Opel budaörsi központjában Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár részvételével történt.

Budaörsön, az Opel Magyarország központjában az ország 24 vidéki általános iskolájának több mint 120 diákja és tanára vett részt azon az ünnepségen, amelynek keretében Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója 130 számítógépet adott át. Az adományozott iskolák kiválasztásában a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási szakemberei vettek részt, az átadásban pedig személyesen Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár. Ezek a gépek felerészt állami fenntartású, felerészt pedig egyházi általános iskolákba kerülnek.

Koncz Gábor elmondta: „Az Opel több, mint húsz éve fontos és pozitív szereplője a magyar gazdasági és társadalmi életnek. A társadalmi szerepvállalás kezdettől fogva az Opel filozófiájának egyik meghatározó eleme.  Ennek a szerepvállalásnak újabb fontos állomása, amikor most az Opel Magyarország 130 számítógépet adományoz a rászoruló iskoláknak. Külön öröm, hogy gyerekeknek, illetve az őket oktató, nevelő pedagógusoknak segíthetünk.” Koncz Gábor emlékeztetett arra, hogy legutóbb három éve segített az Opel hasonló nagyságrendű adományozással: akkor 190 számítógépet adományozott a cég oktatási célokra.

Az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója beszélt arról is, hogy Magyarország az Opel szempontjából továbbra is kiemelten fontos piac. A márka az elmúlt évben első volt a gépkocsi eladásokban és az Opel hazai pozitív megítélését nagymértékben segíti, hogy a cég 600 milló euros beruházással Szentgotthárdon a világ legkorszerűbb motorgyárát építette fel. A gyárban február óta készülnek az Opel legújabb benzines és dízelmotorjai, és ahogy Koncz Gábor fogalmazott: „az elkövetkező években egyre több Opelben már magyar szív dobog”.

Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár méltatta az Opel hozzáállását és segítségét, amivel néhány év alatt több mint 300 számítógép került rászoruló iskolákhoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*