Az NGM egy egyéni vállalkozót tüntetett ki

 

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium Budapesten Huray Gábor nyugdíj melletti egyéni vállalkozót Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésbe részesítette a nemzeti ünnep alkalmából.

Huray Gábor 35 éve egyéni vállalkozó, víz,-gáz,-központifűtés –szerelő mester.

A kitüntetés az épületgépész szakma fejlesztése, a szakmunkástanuló oktatás, a szakképzés és továbbképzés területén végzett kiemelkedő tevékenységének az elismerése. Szakmai tudása, tenni akarása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az országban és külföldön is ismert. 1982 óta mestervizsga bizottsági elnök, aktívan részt vett az épületgépészeti szakma elméleti tematikája és a német-magyar mestervizsga szint kidolgozásában a multiplikátorképzés egyeztetésében.

1989 óta az IPOSZ tagszervezete a Nyíregyházi Építőipari Ipartestület Egyesület elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Országos Elnökségének a tagja, a megyei kamara kézműves tagozatának az alelnöke.

 

Példaértékű együttműködéssel, időt és energiát nem kímélve segíti a mikro,- kis és középvállalkozások működését, a lakossági, társadalmi és önkormányzati kapcsolatépítést.

A 26 éve elnöki funkciót betöltő mestert az Ipartestület indokai alapján az IPOSZ javasolta a kitüntetésre.