Az MSZP közleménye- Fenyegetés megoldás helyett

Orbán Viktor kedvenc cége, az állami milliárdokkal kitömött Közgép továbbra is jogi cirkuszt rendez, a panaszos kisvállalkozók ügyének rendezése helyett.

Az MSZP határozottan kiáll azért, hogy egyes fővállalkozók az Orbán-kormány hallgatólagos beleegyezésével se tehessenek tönkre és semmizhessenek ki munkát végző kisvállalkozásokat, súlyosan veszélyeztetve családjaik tisztes megélhetését.

Ellenzéki képviselőként felvetettem a Közgép esetleges érintettségét is, a cég azonban azóta is perrel fenyeget, megpróbálva elterelni a figyelmet a valódi problémáról. Belegondolni is rossz, vajon milyen eszközöket vethet be egy ilyen kivételes helyzetű mamutcég a kiszolgáltatott alvállalkozóival szemben, ha egy országgyűlési képviselőt is perrel fenyeget az együttműködés helyett.

A panaszos kisvállalkozások ügyének tisztázása érdekében a Közgép vezérigazgatóját egyeztetésre hívtam. Ő ezzel nem élt, vagyis úgy tűnik, a Közgép nem érdekelt körbetartozások parlamenti keretek között történő tisztázásában, a kisvállalkozók problémájának feltárásában és megoldásában.

Alaptalanul állítja a Közgép, hogy az MSZP-t nem érdekli a cég valós működése. Erre irányult a parlamenti egyeztetésre szóló meghívásunk. Ennél is égetőbbnek tartja azonban az MSZP az építőiparban ki nem fizetett kisvállalkozások problémájának feltárását és megoldását, ennek érdekében az MSZP vizsgálóbizottság haladéktalan felállítását követeli.

 

Józsa István,

frakcióvezető-helyettes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*