Az MNB új logója

Megújult a Magyar Nemzeti Bank arculata. A jegybankot az MNB 1924-es megalakulásakor használt, tölgyfa és olajfa ággal keretezett magyar címer megújított változata jelképezi a jövőben.

    

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új logója a Magyar Pénzverő Zrt. soroksári épülete előtt 2013. augusztus 21-én. Az új arculat szerint a jegybankot az 1924-es megalakulásakor használt, tölgyfa és olajfa ággal keretezett magyar címer megújított változata jelképezi a jövőben. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új logója a Magyar Pénzverő Zrt. soroksári épülete előtt 2013. augusztus 21-én. Az új arculat szerint a jegybankot az 1924-es megalakulásakor használt, tölgyfa és olajfa ággal keretezett magyar címer megújított változata jelképezi a jövőben.
MTI Fotó: Bruzák Noémi

Az MNB szerdai közleménye szerint a GfK Hungária által idén júniusban elvégzett országos közvélemény kutatás eredménye azt mutatta, hogy a 2010-ben létrehozott, hét „pálcikából” álló embléma nem közvetíti a jegybanki értékeket, a lakosság a korábbi logót összetévesztette más hazai és nemzetközi szervezetek hasonló emblémáival. Az országos kutatás eredményei a jegybank szerepének és működésének megfelelő új arculat bevezetésének igényét igazolták vissza, ennek nyomán döntött az MNB vezetése az arculat megújítása mellett.     Korábbi tájékoztatás szerint a jegybank az új arculat megtervezésére pályázatot hirdetett, amelyet – 3,5 millió forintos árat tartalmazó ajánlatával – a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft. nyert meg.     A mostani átalakítással összefüggő tervezési, nyomdai, informatikai és egyéb kiadások összesen mintegy 11,9 millió forintot tesznek ki, szemben a „pálcikás” logóra 2010-ben elköltött 51,8 millió forinttal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*