Az EV6 dizájnfilozófiája és első külső-belső képei

A Kia ma nyilvánosságra hozta új, EV6 nevű, tisztán elektromos hajtású modelljének első hivatalos fotóit. Az újdonság bemutatójára is sor kerül még idén márciusban.

Kia EV6 1

Az EV6 a Kia első új modellje, amely már a márka új formafilozófiája, az ’Egyesült ellentétek’ jegyében született. A friss formanyelv a természet és az emberi lét ellentéteiből, kontrasztjaiból építkezik, innen meríti inspirációit. Az új formairányzat középpontjában a márka új vizuális identitása áll, pozitív, természetes energiákkal, és a látványos formák, valamint az éles formaelemek kontrasztjával.
A crossoverek világa által inspirált vonalaival a Kia első – kifejezetten akkumulátoros, tisztán elektromos hajtású modellek hordozására tervezett E-GMP nevű padlólemezén -, az EV6 a Kia első újdonsága, amely már az új formai irányelvek alapján született. Az EV6 a Kia elektromos hajtások fejlesztése iránti elkötelezettségét is hivatott hangsúlyozni.
“Az EV6 a Kia első, kifejezetten elektromos hajtásra tervezett modellje, és ebben a minőségében a márka első autója, amely az emberközpontú progresszív formák és a tiszta üzemű elektromos hajtás egységét hirdeti. Úgy hisszük, az EV6 fontos és versenyképes szereplővé válik majd az elektromos modellek globális piacán.” Mondta Karim Habib, a Kia alelnöke, és globális formatervezési vezetője. “Határozott és hatásos formákat kívántunk alkotni, kifinomult és magas technikai színvonalú részletekkel, tiszta arányokkal és egyedi, futurisztikusan elektromos autós megjelenéssel.”