Az év turisztikai újságírója – Érczfalvi András

A 2013. év turisztikai újságírója díjat Érczfalvi András, a Gazdasági Rádió  szerkesztő-műsorvezetője vehette át.

A 2013. év turisztikai újságírója díjat Érczfalvi András, a Gazdasági Rádió
szerkesztő-műsorvezetője vehette át.

Idén is átadták Az év turisztikai újságírója díjat a 22. Turisztikai Díjátadó Gálán és Évadnyitó Fogadáson. A díjat ezúttal Érczfalvi András, a Gazdasági Rádió szerkesztő-műsorvezetője vehette át.

 A Magyar Turizmus Zrt. a 2006-ban alapított díjjal a turisztikai ügyekben jártas újságírói kör működését és bővítését kívánja segíteni. Olyan nagyközönségi újságírók szakmai munkásságát ismeri el, akik rendszeres, objektív tájékoztatást adnak a magyar turizmus aktuális kérdéseiről, és pozitív írásaikkal, tudósításaikkal hozzájárulnak a téma társadalmi presztízsének növeléséhez. Az általuk közvetített hírek, tudósítások pedig amellett, hogy segítik a magyar lakosság tájékozódását, ösztönzik a belföldi utazásokat is.

A 2013. év turisztikai újságírója díjat Érczfalvi András, a Gazdasági Rádió
szerkesztő-műsorvezetője vehette át. A Gazdasági Rádió az egyetlen olyan kereskedelmi adó ma Magyarországon, amely külön háttérműsort szentel a turizmusnak, amelyben az ágazatot érintő, de a nagyközönség érdeklődésére is számot tartó témákkal foglalkoznak. Érczfalvi András a magazinműsor vezetőjeként naprakész tudósításaiban számos jelentős eseményről, kampányról és fejlesztésről beszámol. Átfogó, tartalmas és igényes riportjai nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a hazai közvélemény rendszeresen tájékozódhasson a magyar turizmust érintő aktualitásokról.
Az újságíró eredményes munkásságáról számos eddigi díja is tanúskodik: egyebek között
2007-ben az Év Rádiósa, 2010-ben a Családbarát Média díjat vehette át. Érczfalvi András több mint húsz évig volt a Magyar Rádió munkatársa, emellett hét esztendőt töltött a Danubius Rádióban is. Pályafutása kezdetén a Krónika munkatársa volt, majd hosszú évekig dolgozott a Kossuth Rádió Napközben című műsorának szerkesztőjeként. Több neves nagyvállalat kérte már fel kommunikációs tanácsadónak. Tudását a következő generációk tagjaival is megosztja: 1992 óta folyamatosan oktat, médiatréningeket tart. Diplomáját az ELTE Tanárképző Főiskoláján szerezte, majd a MÚOSZ iskolájában szerzett újságírói végzettséget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*