Az érzés még nem a régi

Gyorfi_Magny_Cours_pentek2Fontos nap volt a mai a H-Moto Team csapata számára, hiszen három hónap kihagyás után újra van magyar indulója a FIM Superstock 1000 Kupa mezőnyének, a kézsérülését követő hosszas rehabilitáció után a BMW S1000RR-rel első kilométereit megtevő Győrfi Alen személyében.

A korábbi Európa-bajnok versenyző kiválóan kezdett a FIM Superstock 1000 Kupa magny-cours-i hétvégéjén, és péntek délelőtt, vizes pályán a biztató 12. helyen kezdett az első szabadedzésen. A délutáni első időmérő edzés elejére aztán felszáradt a pálya, ám még szinte meg sem kezdhették a csapatok az érdemi munkát a hétvégére való felkészülés jegyében, amikor újra elkezdett esni. Alen pont egy új beállítást próbált volna ki motorján, amikor megérkezett az égi áldás, így kénytelen volt tudomásul venni, hogy ez a nap érdemben véget ért, és az igazi munkát csak holnap folytathatják csapatával.

Az első napot így a 28. helyen zárta Alen, de ennél sokkal fontosabb, hogy vizes és száraz pályán is vezethette a BMW-t, és visszatért, újból ott van a világ legjobb Stock-versenyzői között, és holnap folytathatja a visszarázódást hosszú kihagyása után.

Győrfi Alen: „Az első edzés nagyon jól sikerült, de ott igazából még nem kapott teljes terhelést a kezem, mivel vizes pályán mentünk, és ilyenkor mindig kisebb a tempó. Ennek ellenére örültem neki, hogy tartani tudtam a lépést a többiekkel, és hamar vissza tudtam rázódni, de igazából az első szárazpályás menést vártam, mert tudtam, hogy az lesz az igazán mérvadó. Délutánra fel is száradt az aszfalt, de sajnos az edzés felénél, pont, amikor kezdtem volna begyorsulni, újra eleredt az eső, így a folytatásban már nem tudtam javítani. A kezem egy nagyon picit még fáj, de ez nem hátráltatja a szereplésemet, a három hónap kihagyás viszont nem múlt el azért teljesen nyom nélkül, és az érzés még nem a régi a motoron. Minél több kört kell most megtennünk normál körülmények között, ezért bízom benne, hogy száraz idő lesz a folytatásban, még akkor is, ha esőben talán nagyobb esélyünk van a bravúrra.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*