Az edzésen ismét egy Mercedes az élen

A 71. Monacói Nagydíjon Nico Rosberg, a Mercedes pilótája végzett az első helyen, csapattársa, Lewis Hamilotn előtt. Őket a Red Bull versenyzői, Vettel és Webber követik. Az ötödik helyen Räikkönen végzett, Alonso pedig a hatodikon.

A szabadedzéseken rendre a Mercedes pilótája, Nico Rosberg végzett az első helyen, ezért a német igen komoly esélyekkel érkezett az  időmérő edzésre is, amely enyhén nedves, időjárási viszonyok között kezdődött.

71465058-5050102552013

Nico Rosberg / Fotó: Mercedes AMG Petronas

A mostoha körülményekben, folyamatosan javultak az eredmények, ahogy a pálya is egyre inkább száradt. A nagy kérdés az volt, mikor kockáztatja meg valaki a slick-gumit. Massa a 3. szabadedzésen elszenvedett balesete miatt nem vett részt az időmérőn. Grosjean is csak az edzés vége felé kezdte meg első gyors körét, viszont azonnal át is vette az első helyet. Igaz csak ideiglenesen, mivel  az első helyen Maldonado végzett.

Az edzés második szakaszára ismét elég sok víz került a pályára, mégis a végén már nagyon jó időeredmények születtek. Az élen Vettel végzett, őt szorosan Räikkönen követte, akinek csapattársa, Romain Grosjean meglepetésre nem jutott be a legjobb tízbe. Bekerült viszont mindkét McLaren és Alonso is, aki elsőként tette fel a slick-gumit.

A Q3-ban viszont megtörtént az, amire mindenki számított: Rosberg és Hamilton behúzta az első, illetve második helyet. A két Mercedes-szel csak a két Red Bull tudott versenyezni, Vettel, Webber sorrendben. Räikkönen két ezred másodperccel Alonso előtt végzett, az 5. helyen.

A Mercedes ezzel az eredménnyel remek esélyt teremtett magának, hogy holnap megnyerje a futamot, az előzésre gyakorlatilag alkalmatlan monte-carlói pályán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*