AUTOMOTIVE HUNGARY 2017

Ötödik alkalommal rendezi meg idén október 18–20. között a HUNGEXPO Zrt. a Budapesti Vásárközpontban az AUTOMOTIVE HUNGARY-t. A regionálisan is egyedülálló nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon a járműgyártás teljes spektruma képviselteti magát.

•Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt., vezérigazgató Fotó: Juhász Melinda

•Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt., vezérigazgató
Fotó: Juhász Melinda

A kiállítás, amelynek tavaly 10 ezer szakmai látogatója volt, találkozási pontként és üzleti fórumként szolgál az ágazat szereplői számára nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban. Az Automotive Hungary mottója: Jövőd motorja. Tematikája lefedi a járműgyártás teljes spektrumát a tervezéstől a kivitelezésig, és kiváló lehetőség az autóipari trendek nyomon követésére.

A kiállításon a magyar járműipar meghatározó szereplői, az autógyárak, TIER1-es, TIER2-es és TIER3-as beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek kollektív standjai lesznek jelen. A kiállítók között ott lesznek az iparág legjelentősebb szereplői, köztük a ThyssenKrupp, a Bosch, a Flex, a Continental, a Knüppel, a KUKA, a TRUMPF  és a ZF Hungária. A sort új kiállítók is bővítik Németországból, Dél-Koreából, Olaszországból, Svájcból és Taiwanról.

A hagyományosan az AUTOMOTIVE-val egy időben rendezett AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA kiállítás Új műhelyek, új szokások „alcímmel” jelentkezik. Az autójavító és -fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fóruma ezúttal műhellyé alakul, ahol a résztvevők négy napon át ismerkedhetnek a legújabb technológiákkal, a hazai beszállító- és járműjavító-ipart kiszolgáló műszer- és garázsberendezés-forgalmazókkal, valamint a szakképzési szféra szereplőivel.

A rendezvényen idén 12 ország 215 kiállítója vesz részt.

Üzlet, tudomány karrier

Az autóipar hatékonysága a gyártók és beszállítók mellett a kutatás-fejlesztésen, valamint a szakmai képzésen múlik. Ezért a kiállítások három fő tartópillérre ezúttal is az üzlet, tudomány, karrier. Ehhez kapcsolódnak az AUTOMOTIVE HUNGARY programjai és a kiállítás ideje alatt rendezett szakmai konferenciák.
Ezek közül is kiemelkedik az Intelligens járművekről konferencia a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében és az edubiz 2017 – partnertalálkozóval egybekötött szimpózium az erőforrás-fejlesztésről és a jövőtervezésről a régióban.
Kiemelt téma lesz – három konferencia is foglalkozik a témával – a 3D technológia felhasználása az autótervezésben és fejlesztésben.
Az elektromos autók terjedésével egyre égetőbbé váló szakember hiányról és a villanyszerelő-képzésről folytatnak beszélgetést a részvevők.
Részletek: http://automotivexpo.hu/hu/programok

hungexpo1_171010_1112_DSC_0692

Beszállítói Fórum

Szervezők:

  • Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ)
  • Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)
  • Japán Kereskedelmi Szervezet.(JETRO)

AUTOMOTIVE HUNGARY Techtogether

A műszaki egyetemekhez kapcsolódó járműépítő csapatok háromnapos versenye olyan sokoldalú, hiánypótló program, amely felvonultatja a járműipar kiemelkedően tehetséges reménységeit, lehetőséget teremt fejlesztéseik, terveik megismerésére.
A megmérettetésen a hazai felsőoktatási intézményeknek kiírt autóipari versenyek legjobb 16 csapata vesz részt.
Részletek: http://automotivexpo.hu/hu/automotive-techtogether

Szakmai partnereink
Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE)
Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ)
Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Nyitva tartás:

AUTOMOTIVE HUNGARY
2017. október 18. 9.00 – 17.00
2017. október 19. 10.00 – 17.00
2017. október 20. 10.00 – 17.00

AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA
2017. október 18.   9.00 – 17.00
2017. október 19. 10.00 – 17.00
2017. október 20. 10.00 – 17.00
2017. október 21. 10.00 – 16.00

Belépés: a szaklátogatók regisztrációt követően díjmentesen léphetnek be a területre, valamint előzetesen tárgyalási időpontot is foglalhatnak a kiállítóknál.