Autóipar és autósport találkozása

A Gender Racing Team számára már évek óta hagyományosan az egyik évzáró esemény a nemrég megújult Hungexpo vásárvárosban megrendezett Automotive – Autótechnika gépjárműipari szakmai kiállítás, melynek mindig érdekes színfoltja a hazai autósportélet legsikeresebb formula autós csapata.

A rendezvény a partnerek, támogatók megjelenítése mellett egyéb más komoly szakmai szempontokból is kiemelten fontos. Már évek óta hagyományosan itt zajlik a hazai gépjárműszakmai mérnökképzés egyik izgalmas szakmai megmérettetése a Techtogether mérnökhallgatói verseny melyen a hazai Formula Student versenycsapatok vesznek részt, melyet idén a HUMDA Autó és Motorsport Fejlesztési Ügynökség is kiemelten támogatott. A Techtogether és a Formula Student sok fontos szálon kapcsolódik az autósporthoz.

Egyrészt a GRT részéről fontosnak tartjuk, hogy a mérnökhallgatóknak testközelből megmutathassunk a formula autózásban használt professzionális gyári versenytechnikákat, átadhassuk az azoknak a gyakorlati üzemeltetésében szerzett évtizedes tapasztalatokat melyek esetleg hasznukra vállhatnak a Formula Student versenysorozatban ahol a tervezési gyártási építési és üzemeltetési fázisokat mind saját maguknak kell végrehajtaniuk egy-egy versenyévad folyamán.

A Gender Racing a sportutánpótlás nevelés és a fiatal tehetséges versenyzők felkarolása mellett fontos küldetésének tartja az egyéb szakmai utánpótlás nevelés támogatását is, így már hosszú évek óta hagyományosan tagjai a GRT szervíz csapatának a budapesti vagy valamelyik vidéki műszaki egyetemen tanuló vagy már ott mérnöki diplomát szerzett fiatal szakemberek is, akik közül többnyire mindenki valamelyik Formula Student csapat aktív tagja is volt egyben.

Az egy éves kényszerszünet után idén újból megrendezésre kerülő rendezvény reméljük végre töretlen új lendületet kap majd, hogy folyamatos lehessen a gépjárműipari gyártók szolgáltatók személyes kapcsolattartása, eszmecseréje és folyamatos lehessen nem mellékesen például a hazai autó és motorsport szakember utánpótlása is a sportágak és az izgalmas új kihívások iránt fogékony lelkes fiatalokkal!