Átvette az aranyérmet a Richter csoport a cirkuszfesztivál gáláján

Először díjaztak magyar csapatot a Budapesti Cirkuszfesztivál történetében: a Richter artistacsoport arany, Simet László és csapata ezüst díjat vett át hétfőn este a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált lezáró gálaesten.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjátadó ünnepségén a Fővárosi Nagycirkusz porondján 2014. január 13-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál díjátadó ünnepségén a Fővárosi Nagycirkusz porondján 2014. január 13-án.
MTI Fotó: Kallos Bea

“A jó cirkuszban a társulat tagjai biztosan fogják egymás kezét, a barátság, a hagyomány és a csapatmunka jellemzi őket. Ez az életben jól együtt dolgozó csoportokra legalább annyira igaz, mint a porondon fellépőkre” – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a gálát megnyitó beszédében.
Ezt követően a közönség ízelítőt kapott a fesztivál legkiemelkedőbb produkcióiból.
A műsor végén átadták az arany díjat a magyar artistacsoportnak, valamint a Casselly család tagjainak elefánt akrobata számukért és a kínai Quingdao csoportnak, rúdakrobata produkciójáért.
Ezüst Pierrot-díjat vehetett át Simet László és csoportja, a romániai Trio Stoian rúdakrobata csapat és a brazil Super Silva plafonakrobata számáért.
Bronz díjat nyert az orosz Stynka csoport, a portugál komikus Cesar Dias, az ukrán Duo Maybe gurtni száma, valamint a spanyol levegő akrobatika számot előadó Ambra és Ives Nicols.
Számos különdíjat is kiosztottak, Simet László a Maciva Cirkuszművész Életmű Különdíját vehette át.
Díjat adott át Balog Zoltán mellett L. Simon László, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Halász János kultúráért felelős államtitkár, Kriza Zsigmond, a Maciva igazgatója és Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója is.
A január 9. és 13. között rendezett nemzetközi fesztiválon csaknem 20 országból több mint 30 produkció volt látható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*