Átmenetileg nem járnak vonatok Bécs és Budapest között

Túlterheltsége miatt átmenetileg nem indít és nem fogad vonatokat Bécs és Budapest között az osztrák vasúttársaság (ÖBB) csütörtöktől.

    A korlátozás érinti a Bécs és Budapest között közlekedő Railjet, Eurocity vonatokat, továbbá a határon átkelő regionális és éjszakai járatokat is.
    A vasúttársaság közlése szerint jelenleg különjáratokat sem indítanak Münchenbe, mivel jelenleg sokkal több menekültet kell Bécsbe szállítani, mint elutaztatni az osztrák fővárosból. A Münchenbe tartó menetrendszerinti járatok közlekednek, azonban csak annyi embert engednek fel rá, amennyi a szabad ülőhely.
    Az ÖBB szóvivője a Reuters hírügynökség jelentése szerint arról beszélt, hogy várhatóan a nap további részében nem fognak járni a vonatok.
    A hírügynökségnek a szóvivő megerősítette, hogy mindkét irányban felfüggesztették a vonatközlekedést.
    Az utóbbi két hétben csaknem minden vonatunk üzemelt, emiatt jelenleg kevesebb vonat áll rendelkezésre, hiszen a szerelvényeket karbantartani és takarítani kell – közölte a társaság szóvivője.
    Az ÖBB egyelőre nem árusít jegyeket az érintett járatokra. A Nezsideri (Neusiedl) és Bruck an der Leitha településekről ingázók és az innen közlekedő iskolások utaztatását pótlóbuszokkal oldják meg – áll a társaság közleményében.
    Az Ausztriába érkező migránsokat különbuszokkal és különvonatokkal folyamatosan szállítják tovább az osztrák-magyar határról Bécsbe.

Forrás:MTI