Átadták az Év Terméke Díjakat – Győzött a Bonduelle

bonduelleIdén, 2013. április 4-én – Magyarországon második alkalommal – osztották ki az Év Terméke Díjakat (Product of the Year). A rangos elismerést a fogyasztók által leginkább értékelt újítások kaphatták meg. A gálán összesen 12 kategóriában díjazták az innovatív termékeket, amelyek között a zöldségkonzerv mezőnyben a Bonduelle nemrég bevezetett új üveges prémium gombái (szeletelt, mini, egész) hozták el az első díjat.

A leginnovatívabb termékekről, újításokról a fogyasztók mondták ki a végső szót, így ez az elismerés még inkább fontos minden cég számára. A Bonduelle termékei, a prémium üveges gombák jelentős újítást jelentettek a konzervpiacon, így hamar a vásárlók kedvencévé váltak.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy átvehettük a világ legrangosabb innovációs termékdíjazási programja által alapított Év Terméke Díjat, amely 26 éve indult útjára Franciaországból – a Bonduelle hazájából. Éppen ezért ez még nagyobb megtiszteltetés nekünk, örülünk, hogy a vásárlóink itthon is ennyire elégedettek velünk. Megígérhetjük, hogy a jövőben is számos új termékkel gazdagítjuk a Bonduelle széles választékát.” –mondta el a díjat átvevő Szirbek András, a Bonduelle kelet-közép európai marketing igazgatója.

Bonduelle_Ev Termeke_Dij (1)„A zsűri feladata ennél a díjnál annyi volt, hogy az innovációkkal nevező gyártók és márkák közül egy rövid listát állítson össze, a többiről a fogyasztók döntöttek. Ez az elismerés különlegessége.” – tette hozzá Fekete Zoltán, a zsűri elnöke, a Magyar Márkaszövetség főtitkára. A mérést a GfK Hungária végezte egy kétezer fős, országos, reprezentatív kutatás keretében.

Cégtörténet

A Bonduelle Csoport 1990-ben kezdett el magyarországi konzervipari feldolgozó üzemek felkutatásába, majd 1992-ben felvásárolta az akkor már létező nagykőrösi üzemet. Mivel a többletgyártáshoz szükséges energiaellátást Nagykőrösön már nem tudták biztosítani, így a békéscsabai üzem 2003. január 23-án a Bonduelle tulajdonába került és új néven, mint Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. folytatta tevékenységét.  2004. december 1-től a Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. fuzionált a Bonduelle Nagykőrös Kft. -vel, és így a két telephely egy irányítás alá került. A Bonduelle cégcsoport közép-kelet-európai régióját négy ország alkotja: Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia. Kereskedelmi-és marketing képviselet Budapesten és Prágában működik. A Bonduelle termékpalettáját konzerv és fagyasztott termékek alkotják. Ezekbe beletartoznak az alapzöldségek, a zöldségkeverékek, az ízesített babok, a savanyúságok, valamint a fagyasztott kategóriában a wok zöldségek is. A Bonduelle legfőbb célja, és ez a hazai üzemek legfontosabb fejlesztéseinek is a mozgatója, hogy a legjobb minőségű készterméket tegye a fogyasztók asztalára, a lehető leghatékonyabb technológiával. Ezért folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiát, csökkentve a gyártás során felhasznált energiát, veszteségeket. A cég Magyarországon közvetetten közel 1000 embert foglalkoztat (ebbe beletartoznak a szezonális munkák is). Kb. 120 beszállítóval van kapcsolatban a Bonduelle, 1992 óta nagyon alacsony a fluktuáció. Az elmúlt 20 évben – többek között – ezért is volt képes arra a cég, hogy komoly mezőgazdasági tényezővé váljon.

Louis Bonduelle Alapítvány

A Louis Bonduelle Alapítvány fontos küldetésének tartja, hogy fenntarthatóan változzanak az étkezési szokások, mivel a jótékony hatású zöldségfogyasztás közös érdekeket szolgál. A Bonduelle Csoport által 2004 októberében létrehozott alapítvány azon tevékenykedik, hogy mindenki számára elérhetővé váljon a mindennapi zöldségfogyasztás és mindez hasznos, érthető és érdekes módon történjen. Az ECOG (European Childhood Obesity Group) és a Louis Bonduelle Alapítvány három éve társult egy 10 000 eurós európai díj létrehozásával, mellyel egy, a gyermekkori elhízás leküzdésére irányuló tudományos kutatást vagy népegészségügyi tevékenységet jutalmaznak. 2011. szeptember 9-én a harmadik alkalommal adták át az ECOG és a Louis Bonduelle Alapítvány különdíját Pécsett, a Hotel Palatinusban, az ECOG 21. Európai Konferenciáján.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*