Árvíz – Szakonyfaluba a katasztrófavédelem és a rendőrség visz kenyeret és tejet

Az áradás miatt közúton elzárt Szakonyfaluba a katasztrófavédelem és a rendőrség szállítja a tejet, a kenyeret, és mindenben segítik az ott élőket – tájékoztatta az MTI-vel szombat délelőtt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

    Balogh Nikoletta közölte: a megye több településéről is folyamatosan érkeznek a bejelentések, pincéket öntött el, utakat zárt el a víz az éjszaka lehullott sok eső miatt.
    Hozzáfűzte: Szentgotthárdon is pincékből szivattyúzzák a vizet, a Széchenyi utcában leszakadt egy áteresz, ott pallókkal biztosítják az átjárást.
    Kőszegen az úgynevezett hatházaknál a tűzoltóknak a felgyülemlett csapadékvíz gyorsabb lefolyása érdekében át kellett vágniuk egy átereszt.
    Szombathelyen a Petőfi-telepen, ahol a kiömlő víz lakóházakat veszélyeztet homokzsákokkal védekeznek, szivattyúznak és egy erőgépet is bevetettek. Magyarnádalján két lakóházat védtek meg homokzsákokkal a víztől.
    A közlemény szerint a hajnali csapadék hatására intenzív áradás kezdődött a megye vízfolyásain, a Rába szentgotthárdi és körmendi szakaszán is másodfokú az árvízvédelmi készültség.
    Vas megyében eddig tíz alsórendű útszakaszt kellett lezárni vízátfolyások miatt, Alsószölnök és Felsőszölnök csak Ausztria és Szlovénia felől közelíthető meg.

Forrás:MTI