Armel

D_KZG20131015018  Szeged, 2013. október 16. Russell Hepplewhite zeneszerző (b) és Tim Yealland rendező átveszik a legjobb produkciónak járó díjat a Lajka, az űrkutya című operáért az Armel-operaverseny díjkiosztó gálaestjén a Szegedi Nemzeti Színházban 2013. október 15-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

D_KZG20131015018
Szeged, 2013. október 16.
Russell Hepplewhite zeneszerző (b) és Tim Yealland rendező átveszik a legjobb produkciónak járó díjat a Lajka, az űrkutya című operáért az Armel-operaverseny díjkiosztó gálaestjén a Szegedi Nemzeti Színházban 2013. október 15-én.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Russell Hepplewhite elsősorban gyermekek számára íródott Lajka, az űrkutya című operája nyert a legjobb produkciónak járó díjat az Armel-operaversenyen, az elismerést kedd este adták át a Szegedi Nemzeti Színházban.

    Az English Touring Opera társulata által előadott darab, amelyet Tim Yealland rendezett elnyerte a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) díját is.     A legjobb női előadónak járó címet Jelena Koncar kapta. A szerb mezzoszoprán Miss N. N.-t alakította Zoran Juranic A nyár utolsó virága című operájában, melyet az újvidéki Szerb Nemzeti Színház mutatott be a fesztiválon.     A legjobb férfi előadónak a zsűri Sébastien Obrechtet választotta. A francia tenor Peter Quint szerepét alakította Benjamin Britten A csavar fordul egyet című operájában, amelyet az Isztambuli Állami Opera és Balett produkciójában, Aytac Manizade rendezésében láthatott a publikum. Ez az előadás nyerte a fesztivál közönségdíját.     Az SZTE oktatóiból álló zsűri a fesztivál legjobb nem versenyszereplő énekesének járó elismerést a Britten-operában Miles szerepét éneklő Ilyas Seckinnek ítélte oda.     A civilekből álló zsűri elismerését pedig Pál Tamás, Toronykőy Attila és a Molnár Zsuzsa kapta. A Szegedi Nemzeti Színház művészei Giuseppe Verdi Simon Boccanegra című operáját az 1881-es milánói bemutató dokumentumai alapján állították színpadra.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*