Állvány zuhant a BMW-re

Szőke Ákos – BMW E30

Federal Gymkhana King Euróa Bajnokság, Slovakiaring, 2015. október 24-25.

 Szőke_Slovakia

Az őrangyal ott ült Szőke Ákos mellett a BMW E30-ban a Slovakiaringen, s hála neki, a pilóta nem sérült meg a Gymkhana Kings Európa Bajnokság szlovák versenyén. Ákos épp a TOP4-ért folytatott harcot, amikor az egyik pályaelem menet közben rázuhant a kocsijára. A kocsi eléggé megsínylette a történteket, de ami a váci versenyzőnek még ennél is jobban fáj, az az, hogy az Európa Bajnoki címre való minden esélye is elszállt abban az ominózus pillanatban.

Szőke Ákos: Nagy izgalommal indultam el múlt szombaton Szlovákiába, ahol a Federal Gymkhana Kings Európa Bajnokság soron következő fordulóját rendezték meg. Igazán jó hangulatban telt a hétvége, a rendkívül technikás, és a szokásosnál jóval rövidebb pályát sikerült viszonylag gyorsan és jól megtanulnom. A csapatunk azonban hiába készült fel becsülettel, a balszerencse, egy átok ismét utolért bennünket. Pedig a tét nem volt kisebb, mint az EB cím.

Túl közel kerültem az egyik pályaelemhez és egy kicsit meg is koccoltam. Ezzel még nem lett volna baj, de a visszapillantó tükröm beakadt ebbe az elembe, és így a kocsival magamra rántottam az állványt. Csak magamat okolhatom ezért, túlságosan kicentiztem a feladatot. Betörött a BMW szélvédője, a tető pedig behorpadt, és nagy szerencsém volt, hogy engem nem ütött meg az a rúd. Nem álltam meg, végigmentem a pályán, de ezért a hibáért 8-10 másodpercnyi büntetést kaptam, így sajnos a TOP4-be már nem kerültem be. Ezzel pedig minden esélyem szertefoszlott az Európa Bajnoki címre. El se tudom mondani, mit érzek ezek után… Nagyon sajnálom, hogy így alakul.

A kocsival bőven lesz munka, de szerencsére nem menthetetlen a helyzet. Az viszont már most biztos, hogy az utolsó EB fordulót, aminek Németország biztosít majd otthont, ki kell hagynunk. Talán majd jövőre…