Akinek megvalósult az álma

Interjú Turu Sándor autocross versenyzővel, az április 19.-i Pintér Kupa autocross verseny I. Fordulója előtt.

Interjú Turu Sándor autocross versenyzővel, az április 19.-i Pintér Kupa autocross verseny I. Fordulója előtt.

Számodra mit jelent autocross versenyzőnek lenni? – Én már kisgyerekként imádtam ezt a sportot, csak akkor nem volt rá anyagi keret. És amikor összejött rá, megvalósítottam az álmom! Nagyon boldog vagyok, hogy versenyezhetek.

Ezt az autósportot, és a megújult Keceli pályát kiknek tudnád ajánlani? – Keceli pályát ajánlom mindenkinek, mert egy gyors technikás pálya. Remélem, sokan eljönnek és kipróbálják. Autocross versenyzőnek lenni egy életérzés.

Miként telt az utolsó versenyed óta az életed? – Az utolsó verseny óta sokat fejlesztettük a motort, és új kasznit vetem, sok munkával ment az idő, amely remélem, meghozza a gyümölcsét.

Április 19-én elkezdődik számodra a 2015-ös autocross versenyszezonod. Mesélnél az eddig autóversenyzői pályafutásodról? – 2010-ben kezdtem az autóversenyzést szöcskével roncsderbin, azóta versenyzek. A mostani versenyautóm egy Trabant 601.

Mit lehet tudni a jelenlegi autódról? – Az autóm egy kétütemű Trabant, széria váltó, házilag épített motor. pl: hengerek, kipufogó.

Nem utolsó sorban milyen céllal öltöd fel a versenyzői overált április 19-én? – Nagyon szeretnék dobogón végezni, ha minden igaz sokan leszünk, de nem adom fel. Most még a régi kasztnival indulok.

Szurkoljunk közösen Sanyinak a Keceli Pintér Kupa autocross versenyen!

 

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu