AKI A DAL STÍLUSÁT DIKTÁLJA — MARTINECZ ANDREA STYLIST

Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójában a produkciók mellett a ruhák is fontos szerephez jutnak a hat adás alatt. A műsorvezetők és a zsűri ruháit hétről hétre Martinecz Andrea stylist állítja össze, aki már negyedik éve dolgozik a produkciónak. “Idén a finomságokra helyezzük a hangsúlyt, hiszen a tavalyi négy helyett, csupán két műsorvezetőre összpontosul a figyelem.”

Martinecz Andrea 18 éve stylist, és többek között a köztévé Magyarország, szeretlek! és a Ridikül című műsorának stylistja. A produkciók kapcsán rég óta dolgozik együtt Jakupcsek Gabriellával is. Idén a Dalban az ő feladata a zsűri és a két műsorvezető ruháinak összeállítása. Andi elmondta, hogy a nagy múltú Eurovíziós Dalfesztiválhoz illően, elegáns és letisztult öltözékekkel készül a show-ra, de az egyes összeállításokba igyekszik belecsempészni egy kis pluszt, valami különleges részletet is, ami megragadja a néző figyelmét. Habár még javában tart a tél, Csilla és Rúzsa Magdi ruhái által Andi szeretne egy kis kedélyjavító, tavaszi hangulatot is a műsorba varázsolni.

Mivel Tatár Csilla kiemelt figyelmet kap élete első élő show-műsorának háziasszonyaként, ruhái a finom és elegáns megjelenésére erősítenek rá, különleges kiegészítőkkel. “Ez a szakma pszichológia is, a ruha kiválasztásánál az elsődleges szempont, hogy viselője komfortosan érezze magát benne, passzoljon a személyiségéhez és a pillanatnyi lelkiállapotához. Figyelembe kell venni a produkcióban részt vevő szakmák véleményét is a műsorvezető ruháját illetően; a világosító, a főoperatőr és a rendező saját szempontjaik szerint értékelnek, de még az is számít, hogy a mikroportot is fel lehessen rá csíptetni” — mondta el Martinecz Andrea stylist.  A végleges ruha a fő kamerapróbán, a műsor előtti nap dől el.

Harsányi Levente ruhái esetében a lazább, vagányabb stílus kerül majd előtérbe, ami illik a személyiségéhez és a műsorban betöltött szerepéhez, hiszen őt főként a backstage-ben és a Dal+-ban láthatjuk, ahol folyamatosan interakcióban van másokkal. Ezzel együtt nem szabad elfelejteni, hogy Tatár Csillával együtt kezdik el az élő show-t, a kettőjük közötti összhangot a ruhában is meg kell teremteni.

A zsűri öltöztetésénél a legnehezebb feladat az, hogy négy nagyon erős egyéniségből kell egységet kovácsolni. A ruháknál a hangsúly a derék fölötti részre tevődik, hiszen a zsűritagok a műsor nagy részében asztal mögött ülnek. Az elegancia természetesen az ő esetükben is fontos szempont, ugyanis az Eurovíziós Dalfesztivál nagy hagyományokkal rendelkező produkció, ami megkívánja az alkalomhoz illő öltözéket. Andi szerint a zsűri hölgytagja, Rúzsa Magdi egy igazi átváltozó művész, akit ugyanolyan könnyű dívának, mint akár kislánynak öltöztetni. Magdi saját ötletei alapján Andival közösen választja a ruháját, majd az ő outfitjének megtervezése után, annak színvilágához illeszti Andi a férfi zsűritagok megjelenését. Csiszár Jenő — aki napjaink egyik trendteremtő médiaszemélyisége —, saját kialakult stílusát erősítve a Dalban is az extravaganciát képviseli. Rákay Philip a letisztult, finom stílust kedveli míg Pierrot a laza eleganciát testesíti meg. Pierrot kifejezetten trendi, az eXquizite márka festőművésze által megálmodott pólókat visel a műsorban, amik zakói által lesznek igazán figyelemfelkeltőek.

Martinecz Andrea stylist Tatár Csilla és Rúzsa Magdi ruhái esetében főként olyan magyar divattervezők alkotásai közül válogat, mint Vágó Réka, Zoób Kati, Silka, KenGuru, Daalarna, vagy éppen Prieston by Noémi Nagy és NAPSVGAR von Bittera.