Aggódhat a Mercedes a “titkos” teszt miatt?

A monacói futam végeredménye egyelőre hivatalos, de az FIA valószínűleg tovább fog foglalkozni a Mercedes és a Pirelli közös tesztjével, amiről a csapatok a mai nap folyamán értesültek.

A legnagyobb probléma szemmel láthatólag abból adódik, hogy a Mercedes az ominózus tesztre az aktuális autóját vitte el, amelyet ráadásul két aktuális pilótája, Hamilton és Rosberg is vezetett. Ez érthető okokból nem nagyon tetszett a többi csapatnak, ráadásul nagyon úgy tűnik, így nem is szabályos.

Vajon mennyit profitált a Mercedes a Pirelli tesztjéből?

Vajon mennyit profitált a Mercedes a Pirelli tesztjéből?

Az FIA erre reagálva ezért ma leszögezte, hogy a Pirellinek, mint egyedüli gumiszállítónak valóban lehetősége van egy idei autó tesztelésére, de azzal a feltétellel, ha erről a többi csapat is tud, és az autót a Pirelli emberei tesztelik. Ezen felül a Pirellinek kötelessége ezt a lehetőséget a többi csapatnak is felajánlania.

Monisha Kaltenborn az ‘auto motor und sport’ – nak tett nyilatkozatában viszont kihangsúlyozza, a Saubert nem értesítették az eseményről.

Az FIA a továbbiakban a Nemzetközi Bíróság elé is viheti az ügyet, és akár elmarasztaló döntés is születhet a Mercedes ellen. Persze egy elegáns húzással a Pirelli felajánlhatja a tesztet a többi csapatnak is, de a dolog akkor is nagyon problémás.

Egy olyan évadban, ahol minden a gumiról szól, és gyakorlatilag az győz, aki a legjobban használja az abroncsokat, egy ilyen teszt teljesen jogosan lehet szálka a többi csapat szemében.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*