Add tovább, hogy van tovább!

Jó érzés segíteni, hinni abban, hogy a sokszor lehetetlennek tűnő kívánságok megvalósításával jobbá lehet tenni egy-egy gyermek életét.  A Csodalámpa Alapítvány működése 12 éve alatt már a 2850-ik csodát is megélték vele olyan gyerekek, akik életveszélyes betegséggel küzdenek. Amikor a szülők már nem tudnak többet adni, a mosoly is eltűnik a családtagok arcáról, a gyerekeknek a kívánságuk teljesülésével egy különleges lelki támogatásként olyan élményben lehet részük, amely megerősíti az önmagukban és a gyógyulásba vetett hitüket. A többségük meggyógyult és a mai napig emlegeti azt a meglepetést, amelyről korábban álmodni sem mert.

Évente 260-270 egyéni kívánságot teljesít a Csodacsapat országszerte: a kicsik általában játékokat, a nagyobbak laptop, telefon kérnek, melyekkel a betegágyból is tarthatják a kapcsolatot a kórházon kívüli világgal. Mások szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre, például Eurodisney-be eljutni vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek, kommandós gyakorlaton részt venni, igazi tankba beülni, hőlégballonozni vagy éppen helikopteren utazni. Néhányan csak egy vidám, önfeledt napot szeretnének eltölteni a vidámparkban. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, külföldi és magyar hírességekkel, például Johnny Depp-pel, Michelisz Norberttel, Arnold Schwarzeneggerrel, de még a pápával is találkozhatnak. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

 

Több ezer 3-18 év közötti, nagyon súlyos betegséggel küzdő gyermek él ma Magyarországon. A többségében rosszindulatú daganattal, leukémiával kezelt, tüdő-, máj- vagy szívtranszplantált, illetve arra váró, valamint izomsorvadásban és még nagyon sok egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerek egy-egy kérését teljesíti az alapítvány. Az önkéntesek önfeláldozó munkája és a támogatók segítsége teszi lehetővé, hogy évek óta szinte minden nap sikerül örömet szerezni egy nagyon beteg kisgyereknek, aki az élményből erőt meríthet a gyógyulásához. Mindenkinek, aki ebben a lélekemelő tevékenységben segít az alapítványnak, nagyon hálásak vagyunk!

Köszönettel: A Csodalámpa Csapata