A Wizz Air megnyitotta tizenhetedik bázisát Rigában

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága* ma ünnepélyesen megnyitotta tizenhetedik bázisát Rigában, Lettországban. A Wizz Air kezdetben egy darab Airbus A320 típusú repülőgépet állomásoztat új bázisán. A légitársaság négy új útvonalat kínál Rigából Barcelonába, Doncaster Sheffieldre, Dortmundba és Párizs Beauvais-ra.

A Wizz Air nem csak a Rigából elérhető desztinációi számát bővíti, de a már meglévő útvonalak járatsűrűsségét is növeli London Lutonba és Oslo Torp repülőterére. A Wizz Air így 6 országba 8 útvonalat kínál a lett fővárosból. A légitársaság bízik benne, hogy a rigai bővítés segíti erősíteni a foglalkoztatást a helyi repülés és turisztikai szektorban azáltal, hogy több utazó számára teszi lehetővé, hogy alacsony árakon Lettországba utazhassanak.

A Wizz Air új útvonalai Rigából:

Desztináció Napok Indulás Viteldíjak**
Párizs Beauvais Kedd, csütörtök, szombat június 19. 24.99 eurótól
Doncaster Sheffield Hétfő, péntek június 20. 39.99 eurótól
Barcelona El Prat Szerda, vasárnap június 22. 49.99 eurótól
Dortmund Szerda, vasárnap augusztus 31. 24.99 eurótól

 

A Wizz Air növeli a járatsűrűsséget az alábbi útvonalakon Rigából:

Desztináció Heti járatszám változása Viteldíjak**
Oslo Torp 2 à 3 14.99 eurótól
London Luton 7 à 8 49.99 eurótól

“Nagyon örömmel kezdtük ma meg a Wizz Air tizenhetedik alacsony költséggel működő bázisának üzemeltetését Rigában, egy darab itt állomásoztatott repülőgéppel” – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója ma Rigában. – “A Wizz Air piaci jelenlétét tekintve Lettországban ez egy igen fontos mérföldkő, amely jól mutatja elkötelezettségünket amellett, hogy igazán megfizethető, 14.99 eurótól kezdődő viteldíjakat kínáljunk a lett utasoknak illetve az idelátogatóknak. Amellett, hogy új lehetőségeket nyitunk meg az utazók előtt, a bázisnyitás egyben új munkahelyeket is teremt a Wizz Airnél és helyi partnereinknél” – tette hozzá Abrán György.

„Úgy gondolom, a Wizz Air nagyon jó döntést hozott, amikor elhatározta, hogy bázist nyit a rigai repülőtéren” – mondta Anrijs Matīss, a Lett Köztársaság Közlekedési Minisztere. – „A döntés új munkahelyeket teremt a lett állampolgárok számára, az új útvonalak bővítik az utazási lehetőségeket és ezáltal elősegítik majd az emberek mobilitását. Ez az ígéretes megállapodás sikeres jövőbeli együttműködést vetít előre, amely erősíti majd a rigai reptér regionális helyzetét, mint a Baltikum légiközlekedési központja.”

„A Wizz Air fontos üzleti partnerünk, a repülőtér nagyra értékeli a légitársaság elkötelezettségét rigai tevékenységének bővítése mellett” – mondta Aldis Mūrnieks, a Rigai Nemzetközi Repülőtér igazgatótanácsának elnöke. – “Az új bázis megnyitása is mutatja a rigai reptér nemzetközi jelentőségét, mint légiközlekedési csomópont, amely a jövőben is a legnagyobb arányú forgalmat bonyolítja majd a balti államok között.”