A Wallis Motor Pest megnyitotta Közép-Kelet-Európa legmodernebb BMW és MINI márkakereskedését a Hungária körúton

Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója Fotó: Juhász Melinda

Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója
Fotó: Juhász Melinda

Szeptember 26-tól várja az ügyfeleket a Wallis Motor Pest Kft. új márkakereskedése, amely Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW szalonja. Az 5 000 m2-es, 3 milliárd forintot elérő keretből épült, egyedülálló építészeti megoldásokkal is büszkélkedő autószalon energiaszükségletének 30%-át és az elektromos autók töltését házi naperőművel biztosítják.

A múlt hét közepén adták át Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb és egyben legmodernebb BMW és MINI márkakereskedését, Budapesten, a Hungária körúton. Az egyedülálló létesítményben a Wallis Motor Pest az elmúlt több mint két évtized legmeghatározóbb BMW és MINI márkakereskedőjeként különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségi és ügyfélközpontú kiszolgálásra.

„A BMW új építészeti és szolgáltatásfejlesztési elvárásaihoz igazodva, valamint az értékesítési darabszámok növelését megtartva, szerettük volna a Wallistól megszokott, magas színvonalú kiszolgálást még inkább az ügyfeleink igényeire szabni, így a modern belső környezet mellett számos új szolgáltatást vezetünk be – ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozzuk Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW kereskedését. A speciális igényeinket szem előtt tartó beruházás teljes értéke eléri a 3 milliárd forintot. Az első ütemben a 10 333 m2-es telken több mint 5 000 m2 hasznos alapterületű komplexum épült. Ahogy a bokrétaünnepségen is elmondtuk, mi ezen a telken Kelet- és Közép-Európa egyik legnagyobb és legmodernebb BMW és MINI márkakereskedését akartuk létrehozni. Örömmel jelenthetem, a terveinket véghezvittük, egy hihetetlen tempójú és intenzítású építkezés után, ma az új szalont avathatjuk fel. Miután a BMW Group napjaink leginnovatívabb autógyártójának számít – élen járnak az elektromos autók fejlesztésében és a zöld, újrahasznosított energia felhasználásában – kézenfekvő volt, hogy mi is ezt az utat kövessük” – mondta el a megnyitón Antal Péter, a Wallis Motor Pest Kft. ügyvezető igazgatója.

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

A smart energy management megközelítés jegyében egy 49 kilowatt teljesítményű, 294 m2 energiatermelő felülettel rendelkező, napelemes erőmű működik majd az épületben, amely így évente mintegy 20 000 tonna üvegházhatású gáz kibocsátástól kíméli meg a környezetet. Az alternatív hajtású gépjárművek terjedésének ütemét elnézve elképzelhető, hogy pár év múlva már az ügyfelek részére is evidenssé válik, hogy zöld autóhoz zöld áram is dukál.

A környezetbarát megoldások mellett számos más építészeti bravúr is jellemzi az új épületet, amely 250 munkanap és 210 000 munkaóra alatt készült el. Az építkezés alatt 3 255 köbméter betont, valamint 228 tonna betonacélt használtak fel – ezek az értékek a világ legnagyszabásúbb építkezéseivel is összevethetővé teszik a beruházást.

A Wallis Motor Pest Kft. legújabb BMW szalonjában 16 új, a BMW teljes palettáját felölelő, a BMW i és iPerformance, valamint a BMW M és M Performance modelleket is magában foglaló kínálatot is fel lehet sorakoztatni, így az ügyfelek szinte a teljes márka portfoliót megtekinthetik. Az épület ezen felül további 6 fiatal BMW Premium Selection használt autó, a BMW motorkerékpár-szalon pedig 16 motorkerékpár bemutatására kínál lehetőséget, miközben a kültéri, fedett területen 20 új gépjármű állítható ki. A MINI exkluzív Cube bemutatótermében a MINI Magyarországon eddig nem látott modern és vonzó környezetbe kerül, ahol összesen 8 darab autó, így a márka megújult palettájának valamennyi modellje, a 3 és 5-ajtós MINI, a Cabrio, a kompakt prémium kategóriás Clubman, a Countryman és a MINI John Cooper Works változatok megfelelően bemutathatóak.

„A Wallis Csoport és a BMW márka több mint 22 éves kapcsolatra tekint vissza Magyarországon, így nagy büszkeség számunkra, hogy a régió legmodernebb és egyik legnagyobb BMW és MINI márkakereskedését adják ma át a Hungária körúton. Ezúton is szeretném megköszönni a Wallis Csoportnak, mindazt az elkötelezettséget, lelkesedést és professzionális hozzáállást, amelynek eredményeként ma egy egyedülállóan magas színvonalú, az ügyfelek még jobb kiszolgálását elősegítő, Magyarországon eddig nem látott kialakítású és felszereltségű szalonban ünnepelhetünk. A BMW és MINI márkáink Magyarországon is évről évre új értékesítési rekordot érnek el, biztosak vagyunk abban, hogy az új létesítmény további sikereket hoz majd. Szeretném kiemelni a MINI Cube bemutatótermet, amely az országban eddig nem látott módon, egy exkluzív, a márka értékeihez tökéletesen illeszkedő környezetben, egy új MINI milliőben ad lehetőséget arra, hogy a BMW Group brit márkája további rajongókat szerezzen Magyarországon is” – mondta el Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a megnyitó esemény alkalmával.

A több mint 5 000 négyzetméternyi hasznos összterület felosztása

 • BMW, BMW-i és BMW M új autó értékesítés: 906 nm
 • BMW Premium Selection: 195 nm
 • BMW Motorkerékpár és kapcsolódó termékek értékesítése: 280 nm
 • BMW és MINI szerviz, munkafelvétel és kapcsolódó helységek: 2 400 nm
 • Raktár: 265 nm, ebből hozzávetőleg 200 nm kétszintes
 • Irodák és egyéb kiszolgáló helységek: 495 nm
 • MINI új autó értékesítés és munkafelvétel: 320 nm
 • Hulladéktároló: 70 nm
 • Porta épület: 11 nm
 • Gépészeti tér és lift: 95 nm

Miért „zöld” az új BMW és MINI márkakereskedés?

 • Az ALTEO által fejlesztett napelem részei: 45kW-os házi kiserőmű, 184 darab 1,6 nm-es napelem. Összesen 294 négyzetméternyi energiatermelő felület.
 • A légkezelő gépek 75%-nál nagyobb hő-visszanyerési hatásfokkal rendelkeznek.
 • A beépített gyorskapu alkalmazásával hatékonyabb lesz az árumozgatás, csökken a felesleges légáramlás és az energiaköltség.
 • Központi épületfelügyeleti rendszeren keresztül vezérelt hűtő- és fűtőrendszer, amely a külső hőmérséklet és a helységek igénybevételének függvényében optimalizálja a gépészet működését.