A vihar – Cseh rendezőpáros előadása a MU Színházban

A vihar címmel a cseh rendezőpáros, Martin Kukucka és Lukás Trpisovsky produkciója érkezik vendégjátékra Budapestre; a lengyel, angol és magyar nyelven készült előadást magyar felirattal játsszák a MU Színházban hétfőn.

    Az előadásban a szlovák színházi életben elismert magyar nemzetiségű Kassai Csongor is látható lesz – olvasható a Manna Produkció MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Azt írják, a cseh független színházi élet kiemelkedő rendezőpárosa Shakespeare A vihar című művét vette alapul új munkájában, egy fő gondolatot ragadott meg a darabból: egy szigeten, magányosan, ráébredhetünk-e, hogy hol rontottuk el vagy hogy miként kell folytatnunk az életünket?
    Az előadás alaphelyzete szerint négy fiatal szakad ki hirtelen a mindennapokból és találja magát a “szigeten”, ahonnan csak úgy vezet út vissza, ha megérti, miért került oda.
    Az előadás szereplői több nyelven is szólnak a közönséghez, keresik az útjukat – A viharban elhangzanak angol, magyar, lengyel monológok is. A produkció – amely számtalan nemzetközi fesztiválon szerepelt, díjakat nyert – először látható Magyarországon.
    A cseh független színházi terület egyik sikertörténete a SKUTR rendezőpárosának karrierje – írták a közleményben, hozzátéve: Martin Kukucka és Lukás Trpisovsky egy kis stúdiószínházban kezdték pályájukat és rendhagyó rendezéseiknek, formabontó elképzeléseiknek eredményeként ma már a prágai Operaházban is dolgoznak, és tanítanak több művészeti egyetemen.
    A rendezők a közelmúltban megalapították az STK Theatre Concept alkotóműhelyt, ahol más rendezőknek is lehetőséget adnak a bemutatkozásra. A MU Színházban novemberben bemutatatott Nick ennek a műhelynek az egyik kiemelkedő produkciója.
    A vihar című előadás magyarországi vendégszereplését a Manna Produkció szervezi, amely a magyar színházi életben évek óta segíti független és fiatal alkotók bemutatkozását, projektjeinek megvalósítását.
    A viharban Kassai Csongor, a lengyel Dawid Rafalski és Przemek Kosinsky, valamint a szerb Zeljko Maksimovic játszik.

Forrás:MTI