A verseny legyen a versenyzőkért -Selyemút-rali 2013

2013. július 6-13. között kerül megrendezésre a Selyemút-rali, amely több mint 4000 kilométeres szakaszon, meglehetősen változatos, orosz terepen zajlik, erdőben, sárban és sivatagban is.

Frédéric Lequien

Frédéric Lequien

Tavaly amásodik helyen végzett a magyar Szalay-Bunkoczi páros, idén esetleg a dobogó legfelső fokára állhatnak?- hangzott el a kérdés aSir Lancelot Lovagi Étteremben tartott Silk Way Rally 2013-as sajtótájékoztatóján.

Frédéric Lequien, a Selyemút-rali igazgató-helyettese elmondta, a rajt Moszkvában a Vörös téren lesz, a cél pedig Asztrahánban, a Kaszpi‐tenger partján. A szervezésnél törekedtek a lehető legtökéletesebb útvonal kijelölésére, ugyanakkor változatosságra is, hogy a versenyzőknek ne legyen egyhangú, hanem sokkal inkább érdekes a viadal. Nagy hangsúlyt helyeztek a biztonságra: öt helikopter, ötven orvos és egy orvosi repülőgép gondoskodik arról, hogy a közel 150 járműből álló mezőny szükség esetén a lehető legkorábban kapjon orvosi ellátást. Az egy hét alatt teljesítendő össztáv 4122 kilométer, ebből 2867 kilométer a szelektív szakaszok hossza, ami egyedülálló.

Az elmúlt években hatalmas médiaérdeklődés kísérte a Selyemút-ralit, remélik, hogy ez az idén sem fog megváltozni. A rendezők kapcsolatban állnak az Eurosporttal és az Eurosport Events-el is, ami a hivatalos tévéje a rendezvénynek. Tavaly több mint 200 országban közvetítették a Selyemút-rali eseményeit.

Szalay Balázs beszámolt arról, hogy az eseményt tavaly 8x fél órában közvetítette a TV2 az esti órákban. Egyelőre még nem tudni, hogy a kereskedelmi televíziók közül ki fogja közvetíteni idén. Ami eddig biztos, hogy az MTVA munkatársa kint lesz a helyszínen. Az MTVA a híradókban, a Dakarhoz hasonlóan beszámol a Silk Way-ről, illetve valamelyik kereskedelmi csatorna adni fogja a Silk Wayt minden nap.

A sajtótájékoztatón részt vett Kovács Miklós kamionos versenyző is, aki idén is részt vesz hét napos nem mindennapi megmérettetésen.

[nggallery id=10]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*