A Turay Ida Színház is csatlakozott a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány „Művészek az állatvédelemért” programjához

A teltházas Holle anyó című előadás előtt Gregor Bernadett, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja, érdemes művész és két kutyája, Whisky és Lulu hívta fel 320 kisiskolás és kísérőik figyelmét a felelős állattartás és az állatvédelem fontosságára. A Thália Színház után a Turay Ida Színház is csatlakozott az Alapítvány állatvédelmi művészeti programjához, így a következő hónapokban további színművészek és négylábú kedvenceik közreműködésével összesen 20 alkalommal kerül sor gyermekeket célzó figyelemfelhívó előadásokra a program keretében.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy az Alapítvány „Művészek az állatvédelemért” elnevezésű mintaprojektje keretében ismert, közkedvelt emberek, színművészek négylábú kedvencük társaságában hívják fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára olyan színházi előadások előtt, ahol óvodások, alsósok és felsősök, illetve középiskolások a célközönség. 2024. februárjától a program két színházban, egy állami fenntartású és egy magán intézményben, vagyis a Thália Színházban és a Turay Ida Színházban vette kezdetét, összesen 20 előadás előtt találkozhatnak élő állatokkal a gyerekek – még ha csak a színpadról is csodálhatják őket. A hosszú távú cél, hogy sikere esetén a projekt országos gyakorlattá váljon és minél több fiatalhoz eljusson az üzenet a közreműködő színművészek és színházak által.

Darvasi Ilona, a Turay Ida Színház ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a színház egy olyan fórum, ahol az emberek személyesen találkoznak egymással és ez a személyes kapcsolat lehetőséget ad arra, hogy az állatvédelemmel kapcsolatos üzenetek mélyebben hatoljanak a közönség tudatába. A színművészek szakértelme és tapasztalata a színpadon pedig lehetővé teszi, hogy a komplex állatvédelmi témákat egyszerűbb és könnyebben érthető módon közvetítsék a közönség felé. Az ismert színművészek közvetlen kapcsolatot teremtenek a nézők és az állatvédelem között és inspirációt, motivációt nyújtanak az embereknek a felelős állattartáshoz.