A Tiguan nyerte el a 2017-es Német Formatervezési Díjat

A Német Formatervezési Tanács minden évben kihirdeti a Német Formatervezési Díjjal (German Design Award) kitüntetettek névsorát. Ai idén a Volkswagen márka is a díjazottak között van, ugyanis a Volkswagen Tiguan-t választották a „Szállítóeszközök” kategória győztesévé. Ezzel a Tiguan egy igen tekintélyes és egyedülálló elismerést tudhat magáénak.

tiguan

 

A Német Formatervezési Díj idán a Tiguan ötödik elismerése, melyet kiemelkedő formatervéért eddig elnyert. A Volkswagen formatervezési csapata Klaus Bischoff vezetésével elegáns megjelenést adott a népszerű kompakt SUV második generációjának, mely hosszabb, szélesebb és alacsonyabb lett elődjéhez képest. Az új Tiguan méretei többek között az MQB (Moduláris Keresztmotoros Platform) alkalmazásának köszönhetőek, eredményeként egy jellegzetes arányokkal és dinamikus formatervvel kombinált, izgalmas SUV megjelenés jött létre. Az orr-rész kialakításnál a hűtőrács lamellái és a LED fényszórók (a Highline változatnál a szériafelszereltség részeként) alkotta egység tovább hangsúlyozza a modellről alkotott erőteljes és robusztus összbenyomást.

A 2012-ben alapított Német Formatervezési Díj egyike a világ legtekintélyesebb formatervezési elismerésének, amely a szakértői körökön kívül is igen nagy megbecsülésnek örvend. A kitüntető címet a Német Formatervezési Tanács ítéli oda, amelyet 1953-ban alapítottak a Német Szövetségi Köztársaság parlamentjének kezdeményezésére. Ez a nemzetközi tanács mára a formatervezés területén a világ egyik vezető kommunikációs tudásközpontjává vált. A Német Formatervezési Díj átadására 2017. február 10-én Frankfurtban kerül majd sor.