A Talmácsi Racing mindkét versenyzője a top10-ben!

OB5D3343_cFennállása eddigi legeredményesebb versenyét zárta a 2007-es világbajnok Talmácsi Gábor csapata, a Talmácsi Racing, amely a FIM Superstock 600-as Európa-bajnokság mai portimaói futamán két top10-es helyezést tudott felmutatni. A 31 fős mezőnyben Bódis Richárd az 5., Alessandro Zaccone a 9. helyen végzett a világ legnehezebbnek tartott gyorsasági-motoros versenypályáján.
Zaccone misanói 7. helye után tehát sikerült a magyar csapatnak átmentenie Portimaóba a lendületet, és az akkori szereplést is túlszárnyalnia. A siker most sem a semmiből jött, a fiúk kőkeményen megdolgoztak érte, hiszen mindketten nagyon komoly felkészülésen vannak túl, és a múlt heti portimaói teszt is kétségkívül segítségükre volt ezen a hétvégén.
Ricskó makulátlan hétvégét futott, hiszen már a tegnapi napot is a top10-ben zárta a szabadedzések összesített eredményei alapján, ma pedig az időmérőn a 9. rajtkockába kvalifikálta magát. A verseny második körében már az 5. helyen robogott, a 4. körben pedig még egyet előzve már a 4. helyen járt, és ezt a pozícióját egészen az utolsó kör utolsó kanyarjáig tartotta. Ott szűken az egyik riválisa beszúrt neki, így a 19 éves magyar tehetség 63 ezredmásodperccel lemaradt a 4. helyről, de ez az 5. hely is minden dicséretet és kalapemelést megérdemel. 11 bajnoki pont lett érte a jutalma.
Olasz csapattársa számára nem alakult ilyen zökkenőmentesen a mai nap, hiszen Zacconét Misanóhoz hasonlóan ezen az időmérőn is motorprobléma hátráltatta. Csak egy gyorskört tudott futni, utána a blokk megadta magát, így már esélye sem volt javítani. A sajnálatos malőr miatt a délutáni versenyt csak a 20. helyről kezdhette meg, de ez cseppet sem szegte kedvet, lehajtott fejjel végigtámadta az egész versenytávot. A rajtja jól sikerült, ám az első kanyarban pont előtte esett el egy másik versenyző, és hogy elkerülje az ütközést, ki kellett mennie a bukótérbe, amivel rengeteg pozíciót veszített. Az első kör végén már így is a 14. volt, majd fokozatosan lépegetett előre, és a végén a 9. helyig jutott, aminek köszönhetően újabb 7 bajnoki ponttal gazdagodott. Emellett kiemelendő, hogy végig stabilan 1:50-es köridőket tudott futni, amit rajta kívül csak a dobogósok mondhattak el magukról.
Somosi Alexandernek ma a European Junior Cup második időmérő edzésén kellett helytállnia, ami sikerült is. A sorozat történetének legfiatalabb versenyzője annak ellenére tudott a 16. helyen végezni, hogy végig fékprobléma hátráltatta, ami miatt alig tudott visszalassítani a kanyarok előtt. Mondanunk sem kell, hogy ez rengeteg időveszteséget jelent, és becsülendő, hogy így is bejött ma 16.-nak, maximálisan életben tartva pontszerzési esélyeit a holnapi futamra.
 
Talmácsi Gábor, csapatfőnök
„Nagyon örülök ennek az eredménynek. Ricsi nagyon megérdemelte már ezt, nagyon keményen megdolgozott ezért a jó eredményért, és büszke vagyok rá a hétvégi teljesítménye miatt, a legjobb formájában motorozott. A 4. hely is nagyon közel volt, de emiatt most nem bánkódunk, hogy nem jött össze, örülünk a top5-ös befutónak. Zaccone is remek versenyt futott. Ragyogóan rajtolt, de Manfredi bukása kizökkentette őt, és újra kellett kezdenie a felzárkózást. Így is 9. lett a végén, és elképesztő tempót diktált. Örömmámorban úszok most, úgy érzem, beérett a sok munka és a tudatos építkezés gyümölcse, és erre lehet tovább építkezni. Nincs még vége a hétvégének, nagyon várjuk Alex versenyét, biztos vagyok benne, hogy ebből a sikerből most ő is magába tud szívni, és holnap ő is egy jó versenyt futhat. Elégedett vagyok az egész csapat munkájával, és ezt a formát kell most továbbvinni.”
 
Bódis Richárd (FIM Superstock 600 Európa-bajnokság, 5. hely)
„Nagyon boldog vagyok, most madarat lehetne velem fogatni. Úgy érzem, kezd beérni a sok-sok munka gyümölcse, és nagyon hálás vagyok az egész csapatnak, de különösen Végh Janának, aki úgy beállította a futóművet, hogy azt csináltam a motorral, amit akartam. Olyan agresszívan támadhattam vele végig, ahogy csak tudtam, és hihetetlenül jó érzés volt így teljesíteni egy futamot. Nehéz verseny volt, mert elég meleg volt, és végig én vezettem a második bolyt, ami miatt volt rajtam némi nyomás, hiszen a többiek szorosan ott loholtak a nyomomban. A 4. hely is meglett volna, de az utolsó kanyart elrontottam. Ez egy picit bosszant, de az örömömet most semmi nem tudja elrontani. Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, és Jerezben újból támadunk. GAS!”
 
Alessandro Zaccone (FIM Superstock 600 Európa-bajnokság, 9. hely)
„Nagyon jó és élvezetes verseny volt. A rajtot tökéletesen kaptam el, de az első kanyarban hibázott az egyik versenyzőtársam, és hogy elkerüljem az ütközést, ki kellett mennem a bukótérbe. Emiatt egy csomó pozíciót buktam, de utána sok előzést be tudtam mutatni, aminek köszönhetően sikerült feljönnöm a 9. helyre. Ez úgy gondolom, a 20. helyről indulva nem rossz. Sajnálom a technikai problémát, ami az időmérőn hátráltatott, mert a versenyen nagyon elememben éreztem magam, és úgy érzem, akár a győzelemért is harcba szállhattam volna egy jobb rajtpozícióból indulva. Ettől függetlenül örülök ennek az eredménynek, és jó hangulatban készülök a következő versenyre.”
 
Somosi Alexander (European Junior Cup, 16. hely)
„Nagyon nehéz volt úgy menni a motorral, hogy alig fogott a fék, de örülök, hogy így is sikerült a 16. helyet megszereznem. A holnapi futamot így ebből a pozícióból kezdhetem meg, és szeretnék pontokat szerezni, azon belül is lehetőleg a top10 környékén végezni. A pálya tetszik, minden szuper, a fékproblémát pedig orvosolta a csapat, úgyhogy jó érzésekkel készülök a versenyre.”
 
A hétvége további programja (magyar idő szerint):
Vasárnap (2014.07.06.)
11:30: EJC, Futam