A T-Systems Magyarország nyerte a 2013-as Mentor Oscart

A 6. Magyarországi Coaching Konferencia keretében ünnepélyesen átadták a 2013. évi Mentor Oscar-díjakat 2014. február 4-én, a Gerbeaud nagytermében. A vállalati kategória győztese a szakmai zsűri döntése alapján a T-Systems Magyarország lett, a „Mentorok a jövőért” című pályázatában bemutatott belső mentoring rendszeréért.

 

A T-Systems Magyarország a SmartUp elnevezésű gyakornoki programja keretében működő mentori rendszerrel pályázott a 2013-as Mentor Oscar-díjra. Az 1800 munkavállalóval rendelkező T-Systems Magyarországnál a hozzávetőleg 250 gyakornok munkáját 100 mentor felügyeli. A több éve működő mentorrendszer elősegíti a gyakornokok szakmai és személyes fejlődését, saját karrierútjukon való fejlődésüket, és hozzájárul a vállalat számára kiemelkedően fontos utánpótlás-neveléshez. A Magyar Telekom a T-Systems Magyarországgal együtt Magyarország legnagyobb gyakornoki programját működteti, amelynek keretében a vállalatcsoport 500 pályakezdőnek ad lehetőséget gyakorlati tapasztalat megszerzésére.

A Mentor Oscart minden évben azoknak a szervezeteknek és szakembereknek ítélik oda, akik jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében és alkalmazásában. A díjjal a szakmai zsűri a munkatársközpontú, támogató és eredményorientált vezetői szemléletet ismeri el.

Sáfrány Lilla, a T-Systems Magyarország HR igazgatója a mentorrendszerről szólva elmondta: „Az ICT-szektor növekedésének egyik kulcsa a magasan képzett és motivált munkaerő kinevelése és itthon tartása. A T-Systems Magyarországnak fontos felelőssége van ebben a kérdésben, mert piacvezető infokommunikációs szolgáltatóként az egész szektor munkaerő-piacára hatással van. A fiatal tehetségek számára hosszú távú fejlődési perspektívát kínálunk, szakmai kompetenciáinkkal és emberközpontú működésünkkel pedig arra törekszünk, hogy értéket teremtsünk üzleti partnereink és munkatársaink számára egyaránt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*