A Szabad Sajtó Alapítvány szolidáris a koncepciós eljárással kirúgott újságírókkal

Kránitz László, a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumának elnöke Fotó: Juhász Melinda

Kránitz László, a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumának elnöke
Fotó: Juhász Melinda

A Szabad Sajtó Alapítvány gyalázatosnak tartja, hogy a kormányhoz közeli Mediaworks cég koncepciós eljárással rúgott ki tisztességes, hivatásuk iránt elkötelezett újságírókat – köztük azt a Klecska Ernőt is, aki idén alapítványunktól Szabad Sajtó Díjat kapott. Szolidárisak vagyunk a bűnbaknak kikiáltott szerkesztőkkel, és elítéljük azt, ami velük történt. Meggyőződésünk, hogy a munkaügyi perben a bíróság megállapítja az elbocsátások törvénytelenségét.

Semmi nem bizonyítja, hogy az elbocsátott dolgozóknak bármilyen közük lenne ahhoz, hogy a Fejér Megyei Hírlapban megjelent, Orbán Viktorral készített interjúba nyomtatás előtt valaki belejavított.
Mészáros Lőrinc cégének eljárása arról árulkodik, hogy az urizáló fideszes elitnek már bizonyítható indok sem kell ahhoz, hogy kirúgjon újságírókat, mostantól ez bárkivel megtörténhet. A Fidesz számára nem a szakmai, hanem a politikai elkötelezettség számít. Ezt igazolja, hogy miközben becsületes újságírókat törvénytelenül kirúgnak, a bíróság által is hírhamisítónak minősített Papp Dániel például az MTV programigazgatója lehet.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Kránitz László, a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumának elnöke.
(b-j)  Kránitz László,Tóbiás József,Klecska Ernő Fotó: Juhász Melinda

(b-j) Kránitz László,Tóbiás József,Klecska Ernő
Fotó: Juhász Melinda