A SUHANJ! csapata idén is rajthoz állt a BMW Berlin Marathon-on

Idén is sikerrel teljesítette a maratoni távot a BMW Berlin Marathon-on a magyar SUHANJ! Alapítvány csapata, a BMW Magyarország támogatásával. A hétfős csapatból volt, aki először, többen már a sokadik maratoni távjukat teljesítették szeptember végén a világ egyik legnagyobb szabású futóversenyén, a 43. BMW Berlin Marathonon, ahol az időjárás igazán futóbarát, a közönség pedig különlegesen támogató és aktív volt.

p90238893-suhanj-team-at-bmw-berlin-marathon-10-2016-1527px

A kézi bicikliseket a Tiszta szívvel című filmből is ismert Fenyvesi Zoltán (02:05:10), a tavalyi eredményéhez képest fél órát gyorsuló Partics Ferenc (02:47:47), illetve az igazolt egyesületi handbike-osként szintén közel fél órát javító Vaszil György (01:36:54) képviselték, a futók csoportját pedig két adománygyűjtő mellett, az alapítvány vezetője, valamint az egyik támogató partner képviselője alkották.

A SUHANJ! Alapítvány elsődleges célja, hogy minél több fogyatékkal élő számára biztosítson sportolási lehetőséget, megosztva velük a mozgás örömét akár sporteseményeken, akár saját integratív fitnesz termében. Önkénteseik közösen indulnak a látásukban vagy mozgásukban korlátozottakkal futó-, úszó- és triatlon versenyeken, adománygyűjtő futóik, a „Suhangyalok” pedig felkészülésük ideje alatt kampányolnak az alapítványért. Az idei berlini maratonnal a Suhangyalok közel félmillió forintot gyűjtöttek össze.

A 43. BMW Berlin Marathonra a világ 130 országából 70 ezer résztvevő érkezett, a világrekord hat másodperc híján maradt el: az etióp Kenenisa Bekele egyelőre a második leggyorsabb maratonfutó a világon (2:03:03), nagy hajrában győzve le a kenyai sztárt, Wilson Kipsangot. A nőknél a szintén etióp Aberu Kebede diadalmaskodott, immáron harmadszor Berlinben, 2016 második legjobb idejével (2:20:45).

A BMW Group Magyarország támogatta a SUHANJ! Alapítvány sportolóinak részvételét, első sorban azzal a céllal, hogy segítse a fogyatékkal élőket bizonyítani egy kihívásokkal teli nemzetközi versenyen is.

A SUHANJ! Alapítványról:

2010-ben alapított SUHANJ! Alapítvány kiemelt célja látás-, értelmi- és mozgássérült gyermekek és családjuk tömegsportba való bekapcsolása; épek és fogyatékkal élők együttes mozgási, sportolási lehetőségeinek megteremtése. Az Alapítvány missziója a fogyatékkal élőket sújtó előítéletekkel szembeni figyelemfelhívás és szemléletformálás kampányok szervezésével, és különös tekintettel az érintettek tömegsportba és sportrendezvényekbe integrálásával.

A SUHANJ! 2016-ban megnyitotta a belváros szívében Magyarország első integratív, akadálymentesített edzőtermét épek és fogyatékkal élők számára. Jelenleg több mint 50 Suhanc (fogyatékkal élő sportoló) és megközelítőleg 250 önkéntes tagja az Alapítványnak.

A SUHANJ! 2015-ben a tömegversenyeken összesen több mint 120 fogyatékkal élő nevezővel és több mint 240 kísérő futóval vett részt, szervezett szemléletformáló aktivitásai révén mintegy 2000 főt ért el.