A rutinos, az újonc, a bátor nő és a monstrum

Minden magyar induló kettőzött erővel készül a hétvégi, Pápán és környékén rendezendő jubileumi HunGarian Baja hazai bajnoki versenyére.

Lassan csak órák választják el az autósport szerelmeseit attól, hogy a WTCC és a Forma 1 után újabb szakág világklasszisait láthassák Magyarországon versenyezni. Ezúttal Pápa központtal rendezik meg az FIA és a FIM égisze alatt a jubileumi, tízedik HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamot, amely egyben az UEM által szervezett motoros Európa-bajnoki futam, valamint a legjobb magyar terep-rallysok részvételével az MNASZ égisze alatt a hazai pontvadászat egyik állomása is lesz. Az augusztus 15. és 18-a közötti versenyen a hazai terep-rally szinte valamennyi nagyágyúja rajthoz áll, és az autósok összetettjében különösen nagy csata várható, ugyanis a verseny hármas szorzójú, így ha valaki jól szerepel, nagy lépést tehet előre a bajnoki táblázaton.

Idén elképesztően izgalmasan alakul az MNASZ által szervezett Terep-rally Magyar Bajnokság az autósok között. A Fodor Imre, Csató Attila (Toyota Motorsport Hungary) páros mindössze egy ponttal vezet a Varga Imre, Szegedi Ferenc (Varga Racing Team) előtt, így hatalmas csatára van kilátás a hazai versenyzők között.

Éppen ezért készül megsokszorozott erővel az utóbbi páros a jubileumi viadalra, mert mindenképpen szeretnék visszavenni az összetettben a vezetést.

„A pontvadászat állása miatt számunkra különösen fontos a HunGarian Baja, hiszen ez a futam háromszoros pontértéket ad, aztán pedig már csak két sprintfutam van hátra az idei szezonból, ezért jó lenne minél előkelőbb helyen végezni. Ferivel együtt mindent meg is teszünk majd ennek érdekében” – jelentette ki Varga Imre, aki az egyetlen a magyar versenyzők közül, aki az összes eddigi HunGarian Baján rajthoz állt.

Fennállása eddigi legnagyobb megmérettetésére készül a Cargo Racing: a Fekete Antal pilóta, Tóth György navigátor és az Overdrive Toyota Hilux által alkotott formáció először szerepel majd az FIA Világkupa rangos nemzetközi mezőnyében, éppen ezért fokozott a bizonyítási vágy dolgozik mindkettőjükben.

„Nem sok idő telt el a sprintsorozat első állomása óta, máris itt a következő futam, ráadásul egy olyan nagyszabású menet, amilyenben még nem volt részünk. Nagyon sokat hallottam már a HunGarian Bajáról és a verseny szuper hangulatáról, így természetesen várom, hogy végre én is belekóstolhassak. Komoly próbatétel lesz számunkra ez a verseny, most kiderül, hogy mennyit fejlődtünk” – fogalmazott Fekete Antal.

A Vadász Racing színeiben indul az egyetlen magyar női résztvevő, mégpedig Szőke Nikolett, aki Kaposi Zoltán navigátora. A duó a fehér Vadász-Nissannal együtt bevetésre kész, s már nagyon várják a rajtot.

„A HunGarian Baja egyértelműen az évad fénypontja. Sajnos tavaly nem sikerült befejeznünk a versenyt, de remélhetőleg idén több szerencsénk lesz. Az biztos, hogy bizonyítási vágyban nem szenvedünk hiányt” – jelentette ki Kaposi.

Noha sokáig úgy tűnt, hogy a 2013-as Silk Way Rally-t követő javítási munkálatok miatt a Qualisport kamionos együtteseKovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László főszerelő – nem tud részt venni a X. HunGarian Baján, a különítménynek sikerült időben versenykész állapotba hoznia a Scaniát. Ennek köszönhetően a kalocsai alakulat a monstrumok kategóriájának egyetlen magyar indulójaként ott lehet az augusztus 15-18-án, Pápa térségében tartandó összecsapáson.

„Nagyon örülök annak, hogy idén végre ismét ott lehetünk a HunGarian Baján. Mivel itthon sajnos csak kevés alkalmunk van versenyezni, szeretnénk látványos, szórakoztató autózással kedveskedni a hazai drukkereknek. Bízunk benne, hogy sokan lesznek a pályák mentén” – mondta a pilóta, Kovács Miklós, aki 2010-ben a kamionos kategória győztese volt a Világkupa hazai versenyén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*