A Rosszatom legvidámabb barakkja

2008. február 28-i felvétel lejátszásával kezdődött Mesterházy Attila szerdai sajtótájékoztatója. A felvételen Orbán Viktor arról beszélt, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított hosszú távú szerződést köt Oroszországgal a XXI.-ik század és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét döntően meghatározó kérdésben, az energia kérdésében úgy, hogy arról mi semmit nem tudunk… “


A felvételen a hat évvel ezelőtti, még a Gyurcsány-kormány és az Oroszország közötti, a Déli Áramlat gázvezetékről szóló megállapodás aláírásával kapcsolatosan született. Azóta megváltozott most már a kormány padsoraiban ülők véleménye, hiszen a nukleáris energia békés felhasználásában való együttműködésről született megállapodás kedden Magyarország és Oroszország között, amelynek keretében egyezséget írtak alá két új paksi erőművi blokk építéséről. A találkozón Vlagyimir Putyin orosz államfő meggyőződését fejezte ki, hogy a megállapodások hozzájárulnak az orosz-magyar kapcsolatok szélesítéséhez. Orbán Viktor miniszterelnök azt hangsúlyozta, hogy kiváló szakmai megállapodást kötöttek.

A Pálfordulás előtt értetlenül álló jelenlegi ellenzék magyarázatot követel, Mesterházy Attila szerint Orbán Viktor hajtott végre puccsot a saját népe ellen a paksi erőmű bővítéséről szóló, Oroszországgal között megállapodással. Mesterházy Attila beszédében kifejtette, felelős politikus nem dönt egy személyben atomerőműről a magyar emberek, a civil szervezetek bevonása nélkül.

Az MSZP kezdeményezi az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*