A Rizi, a Wicca meg a Győző – a Hungaroringen támad a H-Moto Team

E hét végén a Hungaroringen folytatódnak a 2013-as országos gyorsasági-motoros bajnokság küzdelmei, ahol a szezon 3-4. futamát rendezik majd. A slovakiaringi nyitófutammal ellentétben ezúttal nemcsak – az akkor a Superbike mindkét futamát megnyerő – Rizmayer Gábor képviseli majd a H-Moto Teamet, hiszen a Hungaroringen több csapattársa is csatlakozik hozzá.

Mindenekelőtt Kis Viktória, a tavalyi év legeredményesebbnek választott magyar női motorversenyzője, valamint Nagy Győző, akik mindketten első idei versenyüket fogják teljesíteni az előttünk álló hétvégén. Wicca (Kis Viktória) szlovákiai indulása anyagi okok miatt hiúsult meg az év elején, míg Győző csapattársát, Győrfi Alent segítette főszerelőként a FIM Superstock 1000 Kupa aragóni viadalán (meg azóta is az összes többin), ő ezért nem tudott rajthoz állni az OB akkori, slovakiaringi nyitányán.

De ami késik, nem múlik! Ezúttal már mindketten játékra jelentkeznek, így a Superbike kategória mellett, ahol Rizmayer Gábor újabb győzelmekre tör majd, a Superstock 1000-ben is gőzerővel támadásba lendül a H-Moto Team alakulata.

Rizmayer Gábor (Superbike):- Utoljára a slovakiaringi versenyeken ültem motoron, úgyhogy már épp itt az ideje, hogy ismét pályára guruljunk. Akkor mind a két futamot megnyertem, és bár sokan kérdezték tőlem, hogy ezúttal is hasonlóan könnyű versenyre számítok-e, azt kell mondanom, hogy egyik viadal sem könnyű, így a szezonnyitó sem volt az, és biztos vagyok benne, hogy a mostani futam sem lesz. A hungaroringi aszfaltcsíkot jól ismerem, vagyis újdonság nem nagyon érhet a pályával kapcsolatban, emellett pedig szeretek rajta menni. A BMW-mmel elégedett vagyok, mivel már a Slovakiaringen is bebizonyosodott, hogy egy versenyképes csomag áll a rendelkezésünkre. Ugyan hétvégére záporokat jósolnak Budapest környékére, szívesebben mennék száraz körülmények között. A célom egy minél előkelőbb rajthely megszerzése, majd pedig a futamgyőzelem.

Rizmáyer Gábor

Rizmáyer Gábor

Kis Viktória (Superstock 1000):- Nagyon várom már a versenyt. Már a múltkorit is nagyon vártam, de akkor sajnos az egyik szponzorom utolsó pillanatos visszalépése folytán meghiúsult az indulásom. Ezért most még nem is nagyon merem magam beleélni semmibe. Elvileg minden adott az induláshoz, de majd akkor hiszem el, ha már ott leszek a rajtrácson. Idén még egyáltalán nem motoroztam, és a Hungaroringen is 2011-ben mentem utoljára, úgyhogy nem számítok könnyű versenyre. Szeretnék javítani az eddigi legjobb időmön, és lehetőség szerint minél jobb helyen végezni a futamokon.

Nagy Győző (Superstock 1000):- Nem titok, hogy ez egy tesztverseny lesz a részemről. Ez lesz az év első versenye, amin indulok, mivel az OB első fordulója ütközött (Győrfi) Alen aragóni FIM Superstock 1000 Kupa futamával, ahol szerelőként segítettem őt. Közben apa lettem, úgyhogy kicsit felgyülemlettek most a teendők, zajlik az élet rendesen, de élvezem. Szokták mondani, hogy gyerekenként hány tizedet lassul az ember, de én ettől nem tartok. Inkább az fog most lassítani, hogy egy métert nem tudok megtenni a motorral a verseny előtt, ráadásul ez lesz életem első versenye 1000-es motorral, úgyhogy elég sok lesz a kihívás így egyszerre. Igyekszem megbirkózni vele, és ezek a nehézségek kicsit se veszik el a kedvemet, teljes erőbedobással készülök a feladatra. Alen tavalyi vb-s Hondája lett teljesen felújítva, ezzel fogok indulni idén az OB-n, a Superstock 1000 kategóriában. Remélem, ott tudok majd lenni rögtön a mezőny elejében, és legalább a top10-be beférek majd. Végre itt egy olyan verseny, ahol az egész csapat együtt lesz, úgyhogy most meg lehet minket együtt tekinteni. Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel!

Nagy Győző

Nagy Győző

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*