A riói olimpiáig mindenképpen folytatom

 A többszörös világ-, és Európa-bajnok, paralimpiai második vívónő a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban vizsgáztatta a reflexeit

Krajnyák Zsuzsanna: „A riói olimpiáig mindenképpen folytatom”

 

Az idén nagyon szép jubileumához, a 15. évéhez érkezett el a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum, ezért különösen fontosnak tartják az ott dolgozó szakemberek, hogy a közutak veszélyeinek kitett valamennyi társadalmi réteghez és korosztályhoz eljuttassák a biztonságos közlekedésért folytatott kampányuk üzenetét. A közutakon ugyanúgy közlekedő mozgássérült és mozgáskorlátozott embertársaink is ki vannak téve a váratlan helyzeteknek. A Tanpálya éppen ezért a számukra is kidolgozta a saját programját, amelynek segítségével ők is felkészülhetnek a veszélyhelyzetek elhárítására. A nekik szóló akciók egyik arca, a világ egyik legjobb paravívója, Krajnyák Zsuzsanna már megérezhette, milyen próbára tenni a saját reflexeit a volán mögött.

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné minél több emberhez eljuttatni. Minden korosztályhoz, illetve valamennyi társadalmi réteghez szól a kampányuk idén, a tanpálya jubileumi 15. évében. 2013-ban például kiemelt szerepet kapnak a balesetmentes vezetésért folytatott küzdelmük során a mozgássérültek és a mozgáskorlátozottak számára szervezett kurzusaik, amelynek élére a két többszörös világ-, Európa-bajnok, paralimpiai ezüstérmes vívó, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna állt. Közülük most utóbbi tapasztalhatta meg, miért is fontos, hogy aki csak teheti, az eljöjjön a Tanpályára.

„Most láttam csak, hogy sofőrként milyen váratlan helyzetekbe kerülhetek az utakon. Az itt eltöltött idő alatt megtudhattam, mi a teendőm, ha megcsúszik az autóm, vagy váratlanul felbukkan előttem valaki, de a rántópad segítségével azt is begyakorolhattam, mi a helyes, ha elindul az autóm hátulja vagy a jeges út, vagy esetleg egy defekt miatt. Tiszta szívemből ajánlom minden mozgássérültnek vagy mozgáskorlátozottnak, hogy keresse fel a Tanpályát, mert az itteni szakemberek segítségével felkészültebben várhatjuk például az előttünk álló téli időjárást is” – fogalmazott Krajnyák Zsuzsanna.

A világklasszis vívónő immár újra edzésbe állt a budapesti világbajnokság után kapott pihenőből, és teljes intenzitással edz. Idén még egy Világkupa viadalt rendeznek, amelyen szeretne mindenképpen elindulni, ám elárulta, ennél azért jóval messzebb tervez.

„Kicsit csalódott voltan a hazai vb-t követően, hiszen címvédőként nem tudtam érmet nyerni egyéniben. A csapatban megszerzett két bronz azért helyre tette a lelki békémet. Jó volt a kislányommal eltölteni utána pár napot, de most már visszaálltak a megszokott mindennapjaim. Noha eddig nem voltam még én sem biztos benne, most már eldöntöttem, a riói, 2016-os paralimpiáig mindenképpen folytatom a vívást. Hogy miért? Világ-, és Európa-bajnoki aranyam már van, nem szeretném a paralimpiai arany nélkül befejezni a pályafutásomat. Érzek magamban annyit, hogy valóra tudjam váltani az álmaimat” – jelentette ki Krajnyák Zsuzsanna.

A Tanpálya vezetői a két vívóval, Zsuzsannával és Gyöngyivel közösen az elkövetkező hetekben kidolgoznak egy olyan, speciális igényekre szabott képzési koncepciót, amely rövidesen elérhető lesz a mozgássérültek és mozgáskorlátozottak számára.

Ugyanis a tél már közeledik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*