A presztízsmeccs, amire sokan kíváncsiak

Szentesen Bozai Gyula (11-6-1, 8 KO/TKO) és Faur Csaba (6-2-2, 2 KO/TKO) néz farkasszemet november 16-án cirkálósúlyú mérkőzésen a Ferobox Event gáláján, melyet a Sport Televízió ismét élőben közvetít. Természetesen mindkét bokszoló győzelemre készül, óriási csatára van kilátás.

Ínyenceknek kötelező lesz Bozai Gyula és Faur Csaba összecsapása cirkálósúlyban a szentesi gálán. Két olyan ökölvívóról van szó, akik idén szorítóba léptek a magyar bajnok Nagy Sándor ellen és kiélezett csatában szenvedtek vereséget. Emellett mindketten a Ferobox Event öklözői, így igazi presztízscsatára van kilátás.

„Szerintem ez egy tipikus olyan meccs, amire mindenki kíváncsi. Ügyes fiúnak tartom Csabit, azon leszünk, hogy kiszolgáljuk a nagyszámú közönséget” – kezdte Bozai. „Régebben volt róla szó, hogy együtt fogunk kesztyűzni. Egy öltözőben voltunk a szeptemberi gálán Barba Negrában, beszélgettünk elég sokat, nagyon szimpatikus volt. Mély barátság persze ennyi idő alatt még nem alakult ki köztünk, de a későbbiekben akár még az is megtörténhet, annak ellenére, hogy most egymás ellen fogunk bokszolni.”

Faur is rendkívül sportszerűen beszélt ellenfeléről. „Először is szeretném megköszönni, hogy egy vesztes meccs után ismét lehetőséget kaptam. Nem mindennapi dolog, hogy miután kikaptam, ismét televíziós meccsen szerepelhetek egy ilyen rangos ellenféllel szemben. Köszönöm ezt Bertók Robiéknak. Gyula remek bokszoló, keményen és rendkívül szívósan küzd. A meccse az enyém előtt volt legutóbb, úgyhogy csak a Sport Tv-n tudtam megnézni. Ez alapján biztosan támadni fog ellenem is, jön majd előre folyamatosan. Ki kell használnom az adottságaimat. Egy biztos: pofonokban nem lesz hiány.”

A gálán egyébként a kötelek közé lép egymás ellen Baranyi Richárd (3-0-0, 3 KO/TKO) és Baran Attila (13-7-0, 7 KO/TKO), a friss nagyváltósúlyú magyar bajnok Kovács „Vipera” Attila (31-4-0, 19 KO/TKO), a WBO világranglista 10 helyezet, Kelemen Balázs (18-0-0, 12 KO/TKO) a WBO világranglista 15. helyezet Bedák Zsolt  a szentesi közönségkedvenc, Nagy „Lütyő” Imre (7-3-0, 3 KO) és a veretlen középsúlyú Nagy Lajos Márk (15-0-0, 9 KO/TKO) is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*