A polipot le kell vágni

A mai napon megkezdődött az a tárgyalás sorozat, amely a FIDESZ rezsim leváltásához fog vezetni- nyitotta meg Bajnai Gordon az első egyeztetés után a sajtótájékoztatót.  A következő időszakban egy olyan összefogást hoznak létre, amely lépcsőzetesen haladva győzelemre vezet, Magyarországon egy új politikai korszak kezdődik.

DSC_4943

Bajnai Gordon

Mesterházy Attila olyan tárgyalódelegációval jött, amelynek élén meg tudtak állapodni a következő időszak terveiről. A teljes rezsimváltás programjára kívánnak szövetkezni. Nem csak egy egyszerű kormányváltás vár rájuk, le kell vágni Magyarország testéről azt a polipot,amely ezer csápjával szívja el  az ország életerejét.

DSC_4929

Mesterházy Attila

Történelmi lesz a 2014-es választás- folytatta Mesterházy Attila. Egy új Magyar Köztársaságot terveznek, egy igazi rendszerváltásra készülnek. Elsőként egy gyors tartalmi egyeztetést lesz, ismerik egymás programjait, nyilatkozatait, jelentős szakmai különbség nem nagyon van az elképzeléseikben. Bajnai Gordon három, Mesterházyék plusz egy témát javasoltak megvitatásra. Az első –elvi alapvetések , tézisek, közjogi kérdések az új Magyar Köztársaság kereteinek és alapelveinek a meghatározása, a második gazdasággal, foglalkoztatáspolitikával ,költségvetési egyensúllyal foglalkozó csomag, a harmadik társadalompolitika, igazságos, biztonságos Magyarország megteremtése. Ez utóbbiban kiemelt téma az egészségügy, oktatás és szociálpolitika kérdései. Mesterházy +1 javaslata Magyarország nemzetközi helye, az EU-hoz való viszonya a nemzetközi kapcsolatrendszerben Magyarország szerepét és lehetőségeit járja körbe.

A tárgyalások délelőtt kezdődtek az Együtt-PM szövetség Alkotás utcai székelyén. Az Együtt-PM szövetséget a hattagú elnökség – Bajnai Gordon, Juhász Péter, Kónya Péter, Szigetvári Viktor, Szabó Tímea és Jávor Benedek -, az MSZP-t hét pártvezetőből álló küldöttség – Mesterházy Attila, Botka László, Harangozó Tamás, Tóbiás József, Lukács Zoltán, Gúr Nándor és Molnár Zsolt – képviselte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*