A PM azt mondja, elfogadhatatlan a sarc

A Párbeszéd Magyarországért szerint bohózatként értékelhető az, ami a kormánypárti képviselők távolmaradása mellett lezajlott kedd reggeli parlamenti ülésen történt, az útdíj kiterjesztése olyan elfogadhatatlan sarc, amelynek szükségességét a kormányoldal megindokolni sem tudja.

    Erről az ellenzéki párt politikusa, Szabó Tímea független országgyűlési képviselő beszélt Budapesten, sajtótájékoztatón.
    A keddi nap második plenáris ülésével összefüggésben úgy értékelte, az államfő által a parlamentnek visszaküldött törvények a javasolt módosítások után sem elfogadhatóak. Szerinte a kereskedelmi törvény átírása továbbra is szembe megy az uniós szabályokkal, és a CBA-nak segít ahelyett, hogy a hazai termelőkkel tenné ezt. Jávor Benedekkel konzultálnak arról, hogy a PM európai parlamenti képviselőjeként milyen lépéseket tesz ez ügyben Brüsszelben – jelezte Szabó Tímea.
    Kitért arra is, hogy a január 2-ára meghirdetett, civil szervezésű tüntetéseken pártként nem vesznek részt, tagjaik, politikusaik és szimpatizánsaik azonban – pártzászlók nélkül – meg szoktak jelenni az ilyen rendezvényeken.

Forrás:MTI