A nyugat.hu által közölt hanganyagon állítólag fideszes politikusok arról beszélgetnek, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, “mint eddig minden választásba be is szállt eddig –hangzik el a felvételen”

Büntetőfeljelentést tett a siófoki önkormányzat a nyugat.hu portálon megjelent, szerintük manipulált, illegális hangfelvétel miatt, amelyen állítólag fideszes politikusok “beszélgetése” hallható – tudatta az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.

    Előzőleg a nyugat.hu írt arról, hogy egy hangfelvételen fideszes politikusok – Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály – állítólag arról beszélgetnek, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, “mint eddig minden választásba be is szállt”.     A siófoki önkormányzat erre reagálva közölte, hogy “a sajtóban megjelent valótlan állítások, valamint a Btk. 422. paragrafusába ütköző tiltott adatszerzésnek minősülő bűncselekmény elkövetői ellen” büntetőfeljelentést tesz.     A helyhatóság szerint a felvétel vágott, manipulált, illegális, ezért azt nem tudják minősíteni. Hangsúlyozták, hogy a Közgép az önkormányzat közreműködésével semmilyen módon nem finanszírozott választási kampányt.     A siófoki kórházban indult beruházás kapcsán elhangzottakra az önkormányzat úgy reagált: örülnek, hogy az intézmény fejlesztését sikerült elősegíteni. Az önkormányzat valamennyi eljárása ellenőrizhető, azok a törvények maximális betartása mellett zajlanak – tették hozzá.     A közlés szerint a büntetőfeljelentést a város jegyzője és alpolgármestere tette meg a rendőrségen.     A feljelentők büntetőeljárás megindítását kérték ismeretlen elkövetők ellen, mivel a “bűncselekmény elkövetésével rögzített és manipulált hangfelvétel” jelentős sérelmet okoz a település önkormányzatának, valamint polgármesterének.     A feljelentésben az áll, hogy “az ismeretlen elkövetők olyan látszatot keltenek, mintha Siófok Város Önkormányzata, és annak polgármestere törvénytelen, jogellenes cselekményeket követett volna el”.     Az önkormányzati vezetők egyben kérik “az önkormányzat elleni illegális adatszerzési tevékenység teljes feltárását is, amelynek “célja manipulált adatok széleskörű terjesztése lehet”.     Időközben Witzmann Mihály, Siófok és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje közleményében visszautasította a portálon megjelenteket, azokat egy lejárató kampány részének tartja. Kijelentette, hogy a Közgép Zrt. semmilyen formában nem támogatta a kampányát. “Fel sem ajánlotta azt, és el sem fogadtam volna, mert a törvény által biztosított források éppen elegendőek a kampányköltségek fedezésére”.     A politikus szerint a megjelent felvételrészletek és azok leírása több ponton is csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmaz, ezért felvetődik a manipuláció gyanúja, éppen úgy, mint például a hamis bajai videó esetében.     A képviselőjelölt közölte, hogy rágalmazás, becsületsértés és szándékos lejáratás miatt jogi lépéseket tesz az ügyben.     Schiffer András, az LMP társelnöke csütörtöki közleményében tudatta, hogy feljelentést tesz korrupciós bűncselekmények miatt a “siófoki hangfelvétel” ügyében.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*