A Minik csatáját Nani Roma nyerte

Hiába próbált meg mindent Krzysztof Holowczyc, nem tudta legyőzni csapattársát a jubileumi HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamán

2013-hungarian baja-nani roma, michel perin

2013-hungarian baja-nani roma, michel perin

Vasárnap két, a szervezők által megrövidített szakasszal befejeződött Pápán és környékén a jubileumi, tizedik HunGarian Baja. A befutó végül nem hozott meglepetést, az első helyet a végig nyílt csatát vívó Mini-csapat közül a Nani Roma, Michel Perin páros győzött, míg a Krzysztof Holowczyc és Andreas Schulz 42 másodperccel szorult a második helyre. A dobogó legalsó fokán a venezuelai Nunzio Coffaro és Daniel Meneses végzett. A magyar bajnokságban a Lónyai Pál, Nyeste Róbert duó lett az első, megelőzve a bajnokság összetett pontversenyében vezető Fodor Imre és Csató Attila előtt, míg a harmadik a Varga Imre, Szegedi Ferenc páros lett.

 

Ahogy azt mindenki várta, az idei, jubileumi, tizedik HunGarian Baja FIA Világkupa futamát a két MINI-pilóta, Nani Roma és Krzysztof Holowczyc döntötte el egymás között. Amíg a szuperspeciál után még utóbbi állt az élen, addig szombaton Roma zárt az élen, és a negyven másodperces előnyét még két másodperccel növelni is tudta a célig.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen sorozatban immár a negyedik győzelmemet arattam Pápán. Csak jót tudok mondani az autóról, ami hiba nélkül működött. Nagy csatát vívtunk Krzysztoffal, és bízom abban, hogy ez a lendület elég lesz számomra az idei összetett bajnoki címhez” – jelentette ki Nani Roma.

A lengyel versenyző elárulta, a szombati első szakaszon elkövetett hibája miatt nem sikerült a győzelem, ám az utána elért eredményével elégedett.

„Ha az a szakasz jobban sikerül, és nem kapok több mint két percet Nanitól, akkor első lehettem volna. Utána nagy csatát vívtunk, sikerült megszorongatnom a csapattársamat. Egyre közeledik a Dakar, amihez jó felkészülési viadal volt a HunGarian Baja. Még sokat kell dolgoznunk, hogy a világ legnagyobb terep-rally versenyén jól szerepeljünk” – nyilatkozta Holowczyc.

A két MINI után továbbra is a remekül versenyző, a világranglista negyedik helyén álló venezuelai Nunzio Coffaro, Daniel Meneses duó lett a harmadik, míg a negyedik helyet, a cseh Miroslav Zapletal, Maciej Marton páros szerezte meg.

„Tudtuk, hogy a Minikkel nem versenyezhetünk, sem technikában, sem pedig vezetői kvalitásban, így fantasztikus eredménynek tartom, hogy rajtuk kívül mindenkit magunk mögé tudtunk utasítani” – árulta el Nunzio Coffaro.

A magyar bajnokság is nagyon izgalmasan alakult. A hármas szorzójú versenyt végül a Lónyai Pál, Nyeste Róbert kettős nyerte 1 perc 16 másodperc előnnyel a bajnokság összetett pontversenyében élen álló Fodor Imre és Csató Attila előtt. Ez egyben azt is jelentette, hogy a Világkupa-futam abszolút végeredményében a két magyar páros az ötödik és hatodik helyen végzett.

„El sem hiszem, hogy sikerült, nagyon jó érzés, hogy pont ezen a remek versenyen tört meg a balszerencsém ebben az évben. Sikerült megmutatnunk a világ legjobbjainak, hogy mi magyarok is képesek vagyunk gyorsan menni, és ha hibáznak, bizony odaérünk a sarkukba” – közölte a nagyon boldog Lónyai.

Fodorék annak örültek, hogy az összetettben az élen maradtak, sőt, nőtt az előnyük.

„Nagyon bízom abban, hogy sikerül az itteni formánkat átmenteni a következő hazai versenyekre, és megnyerjük az abszolút magyar bajnoki címet” – mondta Fodor Imre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*