A Medence Csoporté a SUSCO Média Díj

A zsűri egybehangzó döntése alapján a kreatív újrahasznosítás mestere, a Medence Csoport kapta meg a SUSCO Média Díjat 2014-ben.

A kreatív, értéknövelő újrahasznosítás (upcycling) olyan eljárás, amelynek során a feleslegessé vált anyagot korábbi minőségében legalább megtartva, de inkább javítva hasznosítják újra. A Medence Csoport használt molinókat önt új formába: táskákat, bútorokat és más design termékeket készítenek belőle. Munkájukban harmóniát teremtenek a fenntarthatóság és a művészi igényű design között.

A médiazsűri tagjai a – győztesen kívül – magas pontszámmal jutalmazták a már nagyon várt Ivócsap Projektet, a Zöld Nyomdát, valamint a napelemes közvilágítással foglalkozó Packers Energo Light Kft. standját is.

A SUSCO Média Díjat október 3-án 16.15 perckor Dr. Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója adja át a Millenáris Park Teátrum épületében. A díjazottnak médiamegjelenést biztosítanak a rendezvény sajtótámogatói, illetve ingyenes kiállítói helyet kap a jövő évi Expóra.

Az Expo második napján is folyamatos kísérőprogramok várták a fenntartható fejlődés iránt érdeklődőket.

A kiállítás nem titkolt célja, hogy lehetőséget biztosítson a tudományos élet szereplői és az innovatív ötleteket kidolgozó startup vállalkozások találkozására. Ezért a délután folyamán Rapid randit szerveztek, hogy a résztvevők kölcsönösen megismerhessék egymás fenntartható projektjeit.

A filmklubban Török Zoltán Vad Magyarország – A vizek birodalma című természetfilmjét vetítették, valamint a Leonardo DiCaprio közreműködésével készült klímaváltozásról szóló dokumentumfilmet, Az utolsó órát.

A kétnapos Expót 18.00 órától élőzenés buli zárja, ahol azokat is szívesen látják, akik korábban nem tudtak csatlakozni a programhoz. A Lóci játszik formáció a Millenáris D épületének galériáján várja a zenekedvelőket.