Két hét múlva itt a SUSCO Budapest 2015

A tavaly elindított SUSCO Budapest nemzetközi fenntartható fejlődés konferenciasorozat idei eseménye 2015. október 8-án kerül megrendezésre az Akvárium Klubban. A konferenciához kapcsolódó SUSCO Expón az élhető városok gyakorlatával találkozhatunk.

Az Antall József Tudásközpont szervezésében megvalósuló konferencia fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere; együttműködő partnerei Budapest Főváros Önkormányzata, a Konrad-Adenauer-Stiftung, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH).

Az évente megrendezésre kerülő SUSCO Budapest hosszú távú célja egy Kelet-Közép-Európa fókuszú fenntartható fejlődési fórum létrehozása, amely lehetőséget teremt a térség kihívásainak és sikeres gyakorlatainak megvitatására, a tapasztalatcserére, emellett pedig közös megoldások keresésére ösztönzi a régió kormányzati, tudományos és civil szereplőit.

A 2014-es, hagyományteremtő konferencia a víz, az élelmiszer és az energia kulcsfontosságú kapcsolatát helyezte középpontba, 2015-ben a Fenntartható Fejlődési Célok és az élhető nagyvárosok különböző aspektusairól – fenntartható várostervezés, zöld épületek, fenntartható közlekedés – tanácskoznak a résztvevők. Bővebb információ és részletes program: www.suscobudapest.com és facebook.com/suscobudapest oldalakon.

A konferenciával párhuzamosan megrendezett SUSCO Expo pedig platformot biztosított a tudományos, üzleti és civil szféra szereplői közti párbeszédre. A megújult SUSCO Expo huszonöt kiállítóval várja az érdeklődőket a smart city, a klímainnováció, a társadalmi innováció, a felelős várostervezés és a dekarbonizáció gyakorlati oldalát bemutatva. Az SUSCO Expo workshopokkal és kiselőadásokkal hozza még közelebb a fenntartható fejlődés ügyét a városlakókhoz.

Izgalmas kiselőadásokkal várja az érdeklődőket a Goodwill Consulting, a Design Terminal Smart City Lab-je, a Climate-KIC égisze alá tartozó MyCo Incubation, valamint a varsói Ifinity és a bécsi WSE. Workshop keretében bemutatkozik többek között a Szent István Egyetem klímairodájának Rubik kockás fejlesztési modellje, de az érdeklődők a Hulladék Munkaszövetség, a Levegő Munkacsoport, a Szatyorbolt és a ReCreativity workshopjain is részt vehetnek.  Záróprogram a Felelős Gasztrohős Jövő-t-Evő programsorozatának következő állomása.

További információ és regisztráció a suscobudapest.com oldalon. Érdekességek a programról és az élhető városokról a SUSCO Budapest Facebook-oldalán találhatók.