A kormány védje meg a stratégiai partnereinél dolgozókat!

Az Orbán-kormány csak azokkal a cégekkel tartsa fenn a stratégiai megállapodásokat, amelyek vállalják, hogy a következő öt évben nem csökkentik a dolgozói létszámukat! Azokkal a vállalatokkal, amelyek a következő egy hónapon belül ezt nem írják alá, vagy megszegik, a kormány mondja fel a stratégiai partnerséget!

Tarthatatlan, hogy a kormány stratégiai megállapodásai mögött nincs semmilyen tartalom, semmilyen vállalás. Sőt, több cég éppen a stratégiai partnerség aláírása után jelentett be nagyarányú elbocsátásokat. Leépített a Suzuki, a Coca-Cola, a Borsodchem és a Jabil Circuit. A komáromi Nokia gyár bezárásával csaknem 2000 ember kerül utcára. A Magyar Telekom is óriási, 1700 fős elbocsátást jelentett be.

Ez így nem folytatódhat tovább. A kormány nem teheti meg, hogy tétlenül nézi a vele szövetséges multiknál dolgozó csaknem 120 ezer ember kiszolgáltatottságát. Követeljük, hogy a kormány kérjen garanciát a stratégiai partner cégektől, hogy a következő öt évben nem csökkentik a dolgozói létszámukat! Ezt egy hónapon belül valamennyi cég alá tudja írni. Ha valamelyik vállalat erre mégsem hajlandó, azzal a kormány azonnal bontsa fel a stratégiai együttműködést!

Egy ilyen garancia valóban megvédené a magyar munkahelyeket. -írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Gúr Nándor,
országgyűlési képviselő.