A konyha rendezője színre lép!

A konyha november 11-i, szerdai előadása egyedülálló lesz a Magyar Színház történetében, ugyanis egyszeri alkalommal a darab rendezője is feltűnik a színen – a betegség miatt távol maradó Tordy Géza helyett Lengyel Ferenc játssza a Csavargó szerepét​.​
A konyha eloadas20
Novemberben időnként sajnos előfordul a színházban, hogy egy-egy előadás szereplője megbetegszik. Ez történt a szerdára kitűzött előadással is, amely már november 4-én is egy zseniális beugrással kezdődött, köszönhetően Soltész Bözse villámgyors szereptanuló képességének, aki Tóth Éva helyett ​alakítja Berthát. Ezúttal Bertha mellett a Csavargó szerepére is beugrót kellett találni.
Nehezítette a helyzetet, hogy A konyhában gyakorlatilag a Magyar Színház legtöbb férfiszínésze, sőt vendégművészek is színpadra lépnek, hiszen a kortárs darabban összesen 18 férfiszerepet – séfek, személyzet, vezető – írt meg a szerző, Arnold Wesker.​ ​Felmerült azonban egy ​művésznek a neve, aki minden próbán jelen volt, ráadásul remek színész – a darab rendezője, Lengyel Ferenc, aki ​természetesen ​vállalta, hogy megmenti az előadást. Így a november 11-i előadás ​valóban ​különleges​ és megismételhetetlen pillanat lesz a darab és a színház történetében.
_MG_1014 as Smart Object-1
Fotó: Faluhelyi Fanni (Lengyel Ferenc az olvasópróbán)

Fotó: Kozma János (előadáskép Tordy Gézával)