A Kedvesem 10. lett Malmőben

Márta Alex miután továbbjutott a döntőbe, 84 ponttal a 10. helyen végzett a Malmőben megrendezett, ötvennyolcadik Eurovíziós Dalfesztiválon.

A szavazás felénél már sejteni lehetett, hogy a 28 éves fiatalember jobb helyezést érhet el, mint arra sokan számítottak. Az előkelő eredményben nagy szerepet játszott például, hogy Németország maximális pontszámmal jutalmazta a kisvárdai előadót, aki ezzel minden idők harmadik legjobb magyarja lett a dalversenyen indulók közül. Nála jobb eredményt csak Rúzsa Magdi ért el 2007-ben az “Aprócska Blues”-zal, illetve 1994 -ben Bayer Friderika, aki “Kinek mondjam el vétkeimet” című dalával a 4. lett.

A verseny győztese egyébként a dán Emmelie de Forest lett, “Only Teardrops” című dalával. A második Azerbajdzsán, a harmadik pedig Ukrajna lett. Anglia hiába hozta el Bonnie Tylert a versenyre: a rocknagyi csak a 19. helyen végzett. A legnagyobb kudarc azonban az íreket érte: Ryan Dolan mindösszesen 5 pontot gyűjtött, ami az utolsó helyre volt elég.

Melengesse tehát szívünket az a mondat, amit a 2010-es dalfesztivál német győztese, Lena mondott, amikor bejelentette, hogy a 12 pontot Magyarország kapja: “…and 12 points to the lovely Hungary!”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*