A jövőbeli együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor és a győri Audi új vezetője

A jövőbeli együttműködésről tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök és Peter Kössler, az Audi Hungaria Motor Kft. új ügyvezető igazgatója, akit a kormányfő arra kért: a jövőben az Audi fejlesztésénél kellő súllyal képviselje Magyarországot a konszernen belül.

 Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Peter Kössler, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatója (b) tanácskozásuk után az M1 aktuális csatorna műsorának nyilatkozik az Országházban 2015. december 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Peter Kössler, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatója (b) tanácskozásuk után az M1 aktuális csatorna műsorának nyilatkozik az Országházban 2015. december 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Orbán Viktor a Parlamentben tartott tanácskozás után az M1 aktuális csatorna műsorának azt mondta: tárgyalópartnerét biztosította arról, hogy “Magyarország jóban-rosszban kiáll és kitart az Audi mellett”.
Hangsúlyozta: az Audi 11 ezer embernek – a beszállítókkal együtt 20 ezernek – ad munkát, a magyar nemzetgazdaság szempontjából pedig nagy termelési értéket előállító gyárról van szó.
A gyár legnagyobb értékét a magyar munkások testesítik meg, akik az elmúlt években az Audi Hungariát nemzetközileg is példátlanul sikeressé tették – emelte ki a miniszterelnök.
Egyúttal megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, jelezve, hogy az Audi óvodát, iskolát tart fenn, és erősen támogatja a győri Széchenyi István Egyetemet. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a magyar mérnökök is hozzájárultak a társaság sikerességéhez.
“Ez egy nagyon sikeres együttműködési forma, így képzeljük el a nyugati tőke magyarországi jelenlétét és beilleszkedését a magyar nemzetgazdaságba” – mondta Orbán Viktor.
Peter Kössler kiemelte: az Audi Hungaria igazi sikertörténet, a cég sok évre visszatekintő és nagyon gyümölcsöző együttműködést alakított ki a magyar kormánnyal, és a jövőben is szeretnék folytatni az eredményes közös munkát. Emlékeztetett: rendkívül kedvező tapasztalatokat szereztek a kooperáció során.
Az Audi Hungaria meghatározó része az Audi konszernnek, ma már elképzelhetetlen nélküle a vállalatcsoport – közölte.
Az ügyvezető igazgató megköszönte a kormány támogatását, amelyet a cég beruházásaihoz nyújt, és amelyek révén korszerűsítéseket hajthatnak végre, új munkahelyeket teremthetnek. Ugyancsak kitért arra, hogy kiterjesztik a felsőoktatási együttműködésüket is, úgy vélte, ez nemcsak a vállalatnak, hanem az országnak is hasznos.
Arról is beszélt, hogy az Audi Hungaria nagyon sikeres évet zárhat az idén, a cég 11500 munkahelye biztonságban van, és a jövőt illetően is kedvezőek a kilátások.
Peter Kössler nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadta Orbán Viktor és bemutatkozhatott neki az Audi Hungaria új ügyvezető igazgatójaként.

Forrás:MTI