A JÁTÉK HATÁROK NÉLKÜL ÚJRA MAGYARORSZÁGON – NAGYSZABÁSÚ NEMZETKÖZI PRODUKCIÓ KÉSZÜL 2014. MÁJUS 13-TÓL

A múlt héten napvilágot látott a hír, miszerint újra lesz Játék határok nélkül. A NuMuvee Hungary Kft. 4 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy feltámasztja a Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendő televíziós játékot.

“Miután a European Broadcasting Union befejezte a Játék határok nélkül gyártását, a formátum kezelését a francia székhelyű Mistral Production vette át, amely azóta 10 évadot gyártott le a nemzetközi vetélkedőből THE BIGGEST GAME SHOW OF THE WORLD címmel, töretlenül nagy sikerrel. Az, hogy a produkció idén hazánkban valósulhat meg, a velük folytatott hosszas tárgyalások eredménye. A műsort minden országban 20%-os, de van, ahol 30% feletti nézettségaránnyal közvetítik évek óta – nemzetközi jellegénél fogva – különösen nagy médiaértékkel bír, és hozzájárul Magyarország imázsának építéséhez. A projekt önmagában is nagy jelentőséggel bír a magyar gazdaság életében. A díszlet grandiózus, a használt technikai eszközpark olyan hatalmas, hogy kihívás volt magyar partnereket találni az megvalósításhoz. A produkció miatt hazánkba érkező forgatócsoportok, csapatok által itt megvásárolt termékek és szolgáltatások becsült értéke másfél milliárd forint – beleértve ötezer vendégéjszakát és tízezer étkezést.

A NuMuvee több kereskedelmi csatornát is megkeresett az elmúlt évek során, de a játék történelméből fakadóan is az MTVA tűnt a legjobb partnernek, akivel sikeresen lezárultak a tárgyalások.

A szereplők válogatása és a forgatás előkészítése már nagyban zajlik, Magyarországon kívül Oroszország, Indonézia, Franciaország, Egyiptom és egy, az amerikai kontinens országait képviselő csapat játszik majd.