A hosszú élet génje a bőrfiatalítás szolgálatában?

dr fiker_fytofontanaA halhatatlan medúza egy kisméretű élőlény, mely úgy tűnik sikeresen kicselezte a halandóságot, hiszen képes önmagát folyamatosan megfiatalítani. Ezt a kivételes tulajdonságot, a halhatatlan medúzában jelenlévő nagy mennyiségű FoxO génnek tulajdonítják. Ez a gén az emberekben is megtalálható, és egyike a már felfedezett 3 „fiatalság” génnek.

Fiker professzor újító szemlélettel állította a tudományos kutatások eredményeit a bőr szépség megőrzésének szolgálatába. Az általa kifejlesztett termékcsalád minden termékében megtalálható az őssejtes TrioStem3Complex, mely alapjául olyan Nobel-díjas tudományterületek szolgálnak, mint az őssejtes kutatások és növekedési faktor felfedezése.

Késleltetheted a bőr öregedésének folyamatát Az öregedési folyamatokkal együtt jár a sejtek örökítőanyagának károsodása, melyet környezeti hatások, a bőr esetén főként a fokozott UV sugárzás még tovább gyorsítanak. A medúzában rejlő varázslatos megújulás képessége Dr. Fiker figyelmét is felkeltette.  A DNA Revital szérum és emulzió összeállítása során egy olyan hatóanyagot is felhasznált, mely a FoxO génhez hasonló hatással bír, tehát védi a sejteket és a DNS-t a káros hatásoktól, illetve támogatja a DNS regenerálódását, ezáltalkét irányból is késlelteti a bőr öregedésének folyamatát.„Bőrsejteken végzett vizsgálatok a sejtek szerkezetének 10 évnyi fiatalodását mutatták ki a DNA Revital összetevőnek köszönhetően. A fő hatóanyag mellett a különleges szérum bőrmegújító őssejtes TrioStem3Complexet és a mimikai ráncok mérséklését célzó peptideket is tartalmaz. Ennek köszönhetően a mimikai ráncok és finom vonalak kisimulnak, a bőr rugalmassága és feszessége fokozódik, miközben az élettelennek tűnő bőr új életerővel telítődik”- árulta el Kürti Éva, a Fytofontana Stem Cells szépségszakértője.

Tudtad-e? Dr. Fiker a természettudományok doktora, tapasztalatait évtizedek kutatómunkájával szerezte Csehországban és külföldön. A kozmetikai termékek értékelésében, a legmagasabban kvalifikált szakemberek közé tartozott Európában. Már pályája kezdetén felkeltett érdeklődését a bőr öregedésének problémája, figyelmét főként ennek a területnek szentelte. Munkásságát az újító gondolkodás és a kutatás iránti lelkesedés jellemezte. Dr. Fiker kutatásainak köszönhetően egy olyan kivételes hatóanyag kombináció született, amelyben az aktív anyagok szinergikus módon, célzottan hatnak a bőr megújítására. Az innováció titka: TrioStem3 Complex és peptidek egyedülálló kombinációja. Dr. Fiker munkásságára nagy hatást gyakorolt számos Nobel-díjban részesült tudományos felfedezés. Ezek között szerepelnek John B. Gurdon és Jamanaka Sinja 2012-ben Nobel-díjjal jutalmazott őssejtkutatásai, ill. az epidermális növekedési faktor felfedezése, melyért Stanley Cohen 1986-ban érdemelte ki a Nobel-díjat! A TrioStem3 Complex egy új innováció a kozmetológiában, mely a humán őssejtaktivátort, a keserű narancs őssejtjeit és a svájci alma őssejt kivonatát tartalmazza. Ez a biotechonológiai őssejtkomplexum ötvözi mindazt a genetikai információt, amely a bőr teljeskörű megújításához szükséges: őssejtek aktiválása, sejtek közötti kommunikáció megerősítése és a bőr szerkezetének javítását szolgáló gének aktiválása.   Hogy a bőr hibáinak korrekciója befejezett legyen, Dr. Fiker intenzív ránctalanító és regeneráló hatással bíró peptideket, valamint a különböző problémákra specializálódott olyan egyéb összetevőket is alkalmaz receptúrájában, melyek által a bőr élettel telivé és ragyogóvá válik. Az eredmény szemmel látható: a bőr átalakul és megfiatalodik.